Model Lauren Wasser verloor haar been door een tampon

Model Lauren Wasser verloor haar been door een tampon

Het topmodel Lauren Wasser raakte haar rechterbeen kwijt nadat ze haar tampon op normale wijze had gebruikt, hierdoor liep ze het Toxic Shock Syndrome op. Inmiddels probeert ze haar leven weer op te pakken en wil ze graag de risico’s van tampons duidelijker overbrengen. Ondanks haar handicap probeert ze het beste uit het leven te halen, maar recent kreeg ze te horen dat waarschijnlijk ook haar linkerbeen geamputeerd moet worden.

Sinds haar ongeluk in 2012 maakt Lauren zich hard voor het verspreiden van de risico’s die verbonden zijn aan het dragen van tampons. “In de reclame’s zie je alleen maar mooie modellen in bikin’s over het strand lopen, maar deĀ gevaren worden helemaal niet genoemd.”

Jaren na het ongeluk moet nu haar linkerbeen hoogstwaarschijnlijk ook worden geamputeerd. “Ik heb al vijf jaar niet meer kunnen rennen en ik heb ontzettend veel pijn,” vertelt het model. Haar linkerbeen begint nu ook langzaam op te geven. Het is dan ook ontzettend belangrijk voor Lauren dat de gevaren extra duidelijk gaan worden. “Toxic Shock Syndrome beschadigt of dood al dertig jaar vrouwen. Hoeveel levens moet het nog kosten voordat er wat gaat veranderen?”

Om meer over Lauren te weten te komen, kijk de video’s hieronder.

 

Shop