Het merk Missguided photoshopt neppe striae op hun modellen

Het merk Missguided photoshopt neppe striae op hun modellen

Littekens, ronde vormen, rimpels en striae: ze worden tegenwoordig steeds meer bestempeld als schoonheid. Iets wat juíst naar voren zou moeten komen bij zowel gewone mensen als modellen. Over het algemeen is dit natuurlijk een positief gegeven. Ook in de modellenwereld krijgen deze “flaws” steeds meer positieve aandacht. Toch werd de actie van modemerk Missguided niet door iedereen gewaardeerd.

In plaats van het wégshoppen van striae, besloot Missguided de littekens juist aan de foto’s toe te voegen. Onder meer bij één van de bikinifoto’s op hun website is te zien hoe de billen van het model bedekt zijn met striae.

JUST LANDED: velvet lingerie ✨✨✨ Green or pink? Comment below 👇 #missguidedlingerie #missguided

Een bericht gedeeld door MISSGUIDED (@missguided) op

Helaas oogt het geheel niet bepaald realistisch, en dat viel ook de kopers van Missguided op. Hoewel de boodschap achter deze actie ongetwijfeld goed bedoeld was, schiet het bij de meeste mensen compleet in het verkeerde keelgat. Ook de reacties op hun Instagram laten dat duidelijk zien. Mensen geven aan dat ze het niet vinden kunnen dat een slank en ‘perfect’ model wordt gebruikt om striae op te plakken. “Gebruik dan échte modellen, niet één die zelf geen striae heeft om het vervolgens ontzettend onrealistisch te photoshoppen.”

Schermafbeelding 2017-11-13 om 22.24.25

Schermafbeelding 2017-11-13 om 22.24.41

Schermafbeelding 2017-11-13 om 22.25.09

Lees ook: Het Nederlandse nichtje van Gigi Hadid gaat viral 

Shop