Franse modellenfoto’s krijgen een photoshop-waarschuwing

Franse modellenfoto’s krijgen een photoshop-waarschuwing

Plussize modellen, foto’s die niet geretoucheerd zijn en niet kleiner dan maat 34: de modellenwereld gaat langzaam maar zeker de goede kant op. De regels voor slankheid en leeftijden voor modellen in Parijs worden steeds meer aangescherpt. En ook nu is er weer een nieuwe stap in de goede richting.

e85cebc338b727c292bea24b057e79ca

We kunnen allemaal wegdromen bij de perfecte lichamen van modellen in magazines. Maar vergeet niet dat hier vaak het één en ander aan geretoucheerd is. Om het bewustzijn daarvan te vergroten is er vanaf nu in alle Franse advertenties een disclaimer te zien bij gephotoshopte foto’s. Wanneer er een kwast over de foto heen is gegaan, komt er vanaf nu ‘photographie retouchée’ bij de foto te staan (oftewel ‘geretoucheerde foto’).

Volgens de BBC legt de Franse regering een boete op van €37.500 wanneer deze regel wordt gebroken. Volgens de Minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine, gaat het vooral om de jongeren die de bladen bekijken: “Door jongeren bloot te stellen aan onrealistische beelden van het lichaam, kan dit tot een negatief zelfbeeld leiden, en uiteindelijk zelfs tot gezondheid gerelateerd gedrag.”

839c05243a5da7427b3c0f304830c3c0

Lees ook: HNTM’s Montell heeft een bizarre look a like in zijn familie

Shop