Dokter beweert dat plussize modellen erg ongezond zijn

Dokter beweert dat plussize modellen erg ongezond zijn

De modellenwereld begint tegenwoordig steeds meer te veranderen. Niet alleen wat betreft mode, maar ook wat betreft maat. Het zijn niet langer uitsluitend de extreem dunne modellen die heersen op de catwalk, integendeel, ook plus size-modellen krijgen steeds meer bewegingsruimte op modegebied. Maar niet iedereen is het met deze ontwikkeling eens.

“Plus size-modellen op de catwalk, is hetzelfde als zeggen dat obesitas goed is.”

De ‘echte’ vrouwen, zoals de plus size-modellen tegenwoordig worden gezien, zien we in de afgelopen vijf jaar steeds vaker voorbij komen. De meeste mensen zien dit als een positief gegeven: júist ook de vollere dames moeten invloed hebben op jonge meiden. Volgens de Australische dokter Brad Frankum, werkzaam bij de Australian Medical Association, is het allemaal niet zo positief als iedereen beweert. Hij beweerde in een interview met BBC: “Plus size-modellen op de catwalk, is hetzelfde als zeggen dat obesitas goed is.” Dit naar aanleiding van een modeshow van Sports Illustrated, waarbij modellen met een maatje meer de plus size-swimwear showden.

MIAMI BEACH, FL - JULY 22: A model walks the runway during SWIMMIAMI Sports Illustrated Swimsuit 2018 Collection at WET Deck at W South Beach on July 22, 2017 in Miami Beach, Florida. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for SWIMMIAMI)

“Ik ben het ermee eens dat er verschillende maten op de catwalk kunnen lopen, maar deze beelden zijn net zo ongezond als een model dat op de catwalk aan het roken is,” geeft de dokter aan. Wat vind jij van deze uitspraak?

Schermafbeelding 2017-08-08 om 14.26.20

Lees ook: Bekijk nu de Gossip met Anna Nooshin, Sanne en Montell

Shop