Dit is de harde waarheid over America’s Next Topmodel

Dit is de harde waarheid over America’s Next Topmodel

America’s Next Topmodel, Holland’s Next Topmodel, geef ons maar alle Next Topmodels die er zijn. Ook op dit moment wordt er weer een nieuw dramatisch seizoen in Nederland uitgezonden. Maar nu vertelt een oud deelneemster dat het programma niet helemaal zuivere koffie is.

De eerste winnares van het programma, Adrienne Cury, vertelt dat het allemaal ontzettend slecht is gelopen na het programma. Zo geeft ze aan dat Tyra Banks tijdens de opnames heel aardig leek, en dat haar een heleboel beloftes zijn gedaan. “Het waren allemaal valse beloftes en we zijn echt genept,” biecht ze op aan In Touch Week. “Er werd ons beloofd dat we een contract zouden krijgen bij Revlon en hier zou ik bij de eerste opdracht al 15.000 dollar verdienen, maar dat geld heb ik nooit gezien.”

Dit is de harde waarheid over America's Next Topmodel

Na dit incident ging Adrienne naar Tyra voor hulp bij het breken van het contract met Revlon. “Ze wilde me niet helpen, en dat terwijl ik alleen wat begeleiding nodig had, al was het maar iets!”

Dit is de harde waarheid over America's Next Topmodel

Niet alleen Adrienne heeft negatieve ervaringen met het programma, ook oud-deelneemster Angelea Preston heeft weinig positiefs te vertellen. Zij noemt de show ook wel ‘Top Model Prison’. Ze geeft aan dat de modellen in spé extreem werden uitgebuit, door bijvoorbeeld uren achter elkaar te moeten filmen. In sommige gevallen vielen de deelnemers zelfs flauw, zo vertelt ze. Als tegenreactie heeft Angelea het programma dan ook aangeklaagd voor maar liefst 3 miljoen dollar.

Ook Tiffany Richardson deed mee aan het programma, en vertelde eerder in een interview dat haar deelname aan het programma een vreselijke tijd was. “Als we na uren wachten eindelijk aan de beurt waren om naar de jury te gaan, werden we 15 tot 20 minuten lang helemaal afgebrand.”

Dit is de harde waarheid over America's Next Topmodel

Shop