18-jarige jongen doet zich voor als modellenscout en wordt opgepakt

18-jarige jongen doet zich voor als modellenscout en wordt opgepakt

Als een modellenscout je op straat aanspreekt of een berichtje stuurt op Instagram, zou je daar misschien het liefst meteen op in gaan. Toch blijkt uit het verhaal van een 18-jarige jongen die zich als scout voordeed, dat dit niet altijd even verstandig is.

De jongen uit Rotterdam benaderde meisjes via social media, met de vraag of ze een inschrijfformulier wilden invullen die hij hen opstuurde. Vervolgens vroeg hij hen om foto’s op te sturen, eerst normale foto’s, maar later steeds pikantere beelden.

Veel meisjes kregen het Spaans benauwd en vroegen hem om ermee te stoppen, of gaven aan dat ze niet meer mee wilden doen. De jongen dreigde vervolgens om de foto’s online te zetten. In één geval deed hij dit ook daadwerkelijk. In totaal zijn er vier meisjes naar de politie gestapt. De jongen is inmiddels opgepakt en hij wordt verdacht van ontuchtige handelingen en oplichting, daarnaast werd hij ook verdacht van het bezitten van kinderporno. Kijk dus altijd uit wanneer iemand je vraagt om foto’s op te sturen, ook al lijkt het nog zo echt!

Shop