Zo stoom je je body summerproof binnen no-time

Zo stoom je je body summerproof binnen no-time

In de winter zag je het al helemaal voor je: maanden lang trainen voor de zomer begint. Maar, in werkelijkheid begin je nu pas in de stress te raken omdat je nog steeds moet beginnen met sporten. Geen paniek! De zomer mag dan wel voor de deur staan, maar die summerbody is nog steeds mogelijk.

Ga elke zondag meal preppen
Misschien vind je het een beetje doordracht maar het is juist goed om alvast al je maaltijden klaar te hebben voor de hele week. Zo weet je exact wat je op elke dag kan en gaat eten (zonder weer in de pauze naar de supermarkt te gaan en terug te komen met lekkernijtjes).

8eb9a7f172c4fa235549d87e541b83ea

Train de grotere spiergroepen
Je kunt jezelf helemaal kapot maken in de sportschool met het doen van buikspier oefeningen maar je kunt je beter focussen op de grotere spiergroepen zoals je benen. Je zal merken dat dit veel sneller strakker wordt dan de andere spiergroepen.

Sta eens iets eerder op
Zet je wekker niet eerder zodat je een uur langer kunt snoozen, maar zodat je een nieuwe ochtendroutine kunt aannemen om lekker wakker te worden. Denk hierbij aan meditatie, of gewoon rustig ontbijten. Al dat gehaast in de ochtend is namelijk erg vermoeiend.

Buikspieren trainen
Omdat je nu die crunches achterwegen kunt laten op de sportschool, kun je je buikspieren wel de hele dag door oefenen. Zo kun je je buik de hele dag door aanspannen door je navel naar voren te duwen. Zo span je de juiste spieren aan!

6f9fd12692ad936f648a5e15ad3611fa

Blijf jezelf uitdagen
In de sportschool hoor je altijd vele roepen: ‘ik kan dat niet’ maar dat is natuurlijk onzin. Wanneer je ervoor gaat, lukt alles. Probeer daarom eens iets anders, waarvan je dacht dat het je nooit zou lukken. Wedden dat je het kan?

Water blijven drinken
Drink een halve liter voor dat je gaat eten, dit schijnt tot gewichtsverlies te lijden én zo zit je ook sneller vol zodat je niet na het eten wéér honger hebt. Daarbij blijft het goed voor je om je vochtpercentage in balans te houden.

Lees ook: Work Out plannen waarmee je binnen 8 weken strak bent

Shop