Voor je op de weegschaal staat, moet je dit doen!

Voor je op de weegschaal staat, moet je dit doen!

Het minst leuke moment van de week: het weeg moment. Zul je schrikken van de doos donuts die je gister naar binnen hebt gewerkt? Of werkt je gezonde levensstijl zijn vruchten af? De volgende dingen kunnen bepalend zijn voor jouw weegschaal momentje.

Vermijd zout
Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer vocht vast houdt dan normaal. Dit kan variëren van een paar gram tot kilo’s meer dan dat je daadwerkelijk weegt.

Ga naar de wc en trek je kleding uit
Het beste moment van de dag om te wegen is als je uit bed komt, naar de wc bent geweest en je je kleding uit hebt. Op deze manier wordt echt enkel je lichaam gewogen, in plaats van de pannenkoeken die je hebt gegeten als avondeten.

Voor je op de weegschaal staat, moet je dit doen!

Kijk niet alleen naar je gewicht!
Je spieren zijn zwaarder, dan het vet in je lichaam. Soms is het niet eens nodig om op de weegschaal te gaan staan, omdat je bent geslonken in cm’s en je fitter bent geworden. Je gewicht hoeft niet altijd te vertellen hoe je er uit ziet.

Wat gebeurd er in je lichaam?
Wanneer je net uit het vliegtuig komt, of je maandelijkse probleempje hebt, zul je altijd wat zwaarder zijn. Het verschil zal niet heel veel zijn maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Lees ook: zo zit het dus echt met bruin en wit brood

Shop