Science says: Vrouwen slapen slechter dan mannen

Science says: Vrouwen slapen slechter dan mannen

Je ligt samen met je vriend in bed, en midden in een gesprek valt meneer ineens weg. Hoe is het mogelijk? Jij kan alleen maar dromen van zo snel in slaap vallen. In plaats daarvan lig jij vaak nog een paar uur te woelen en nutteloos te piekeren over het leven. Maar uit onderzoek blijkt dat dit grote verschil duidelijk te verklaren is.

large

Uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt dat de meeste Nederlanders het gemiddelde aantal uren slaap behaald. Dat wil zeggen, 90% van de Nederlanders slaapt iedere nacht 7 tot 9 uur. Maar dit betekent lang niet in alle gevallen dat er dan ook genoeg geslapen wordt. Vooral bij vrouwen zou dit een probleem zijn. Vrouwen komen namelijk moeilijker in slaap en slapen bovendien lichter. Daarnaast worden ze vaker tussendoor wakker. Wellicht haal je dus wel de 7 uur slaap, maar haal je er lang niet genoeg energie uit.

0040e0544b9199c246ba536395efb685

De onderzoekers geven aan dat dit een groot probleem kan vormen. Heb je minimaal drie keer per week, drie maanden lang moeite met in slaap komen, wordt je vaak ’s nachts wakker of juist heel vroeg? Dan heb je volgens de onderzoekers last van slapeloosheid. Het is verstandig om dit in de gaten te houden, aangezien slapeloosheid kan bijdragen aan¬†verschillende ziektes als depressie, angststoornissen of hart- en vaatziekten.

Lees ook: op deze vrouwen worden mannen sneller verliefd

Shop