Science says: Je huisdier in bed is goed voor je nachtrust

Science says: Je huisdier in bed is goed voor je nachtrust

Ben jij zo iemand die elke dag ruzie heeft met je vriend omdat je hond niet in bed mag? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want volgens onderzoek is je huisdier in bed juist super goed!

 dog puppy puppies cuddle golden retriever GIF

 

Een hond of kat naast je gezicht in bed klinkt misschien niet zo fris, maar blijkt top te zijn voor je nachtrust, blijkt uit onderzoek van Mayo Clinic in Arizona. Dit heeft volgens de onderzoekers onder meer te maken met het feit dat veel baasjes hun huisdier overdag moeten missen, volgens slaapexpert Lois Krahn. Het is dan dus goed om de overige tijd juist met hun huisdier door te brengen.
Met het onderzoek zijn er veertig volwassenen en hun huisdieren getest op hun slaapgedrag. Uit deze test bleek dat niet alleen dat de baasjes, maar zelfs de huisdieren beter sliepen.

Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met het ontspannen effect wat bij een rustend huisdier komt kijken. Wel geven ze aan dat het verstandig is om je huisdier aan het voeteneinde te leggen en niet naast je gezicht. De dieren kunnen nogal eens heftig bewegen en dit zou je nachtrust juist kunnen verstoren. cat cute animal kitten bed GIF

Lees ook: Deze onverwoestbare panty willen we allemaal

Shop