Science says: Een strandvakantie is goed voor je

Science says: Een strandvakantie is goed voor je

Ben je nog aan het dubben over je vakantiebestemming? Zoek niet langer. Want als je je afvraagt of je een avontuurlijke, actieve of juist een relaxte strandvakantie moet kiezen, hebben wij het antwoord voor je. Onderzoek wijst uit dat een strandvakantie ontzettend gezond voor je is.

a2889890978463504a5dabc98a2fba74

Een nieuwe studie van de Michigan State University wijst uit dat het verstandig is om op een plek te wonen waar de kleur blauw veel voorkomt, dus strand of blauwe lucht. Hierdoor zou de kans op psychische problemen een stuk kleiner worden. In het onderzoek werden verschillende omgevingseffecten getest, en de lichtblauwe zee kwam bijna altijd als winnaar uit de bus. Het zou ervoor zorgen dat zintuigelijke prikkels worden verminderd en dat het de geestelijke ontspanning bevordert.

Het is nog niet concreet bewezen dat de resultaten van het onderzoek ook toepasbaar zijn op vakantie-gebied. Maar volgens veel reizigers geeft de zee een extra stuk rust wanneer je op vakantie gaat. Moet je dus nog iemand overtuigen van je vakantiebestemming, dan is dit je antwoord!

449d156760636d8ae56b37737dd49fd5

Lees ook: Dit zijn de signalen als je teveel stress hebt

Shop