Science says: door dit liedje val je binnen 8 minuten in slaap

Science says: door dit liedje val je binnen 8 minuten in slaap

Uren lig je te piekeren, je pakt je telefoon er nog maar eens bij en probeert niet gestresst te raken over het feit dat het al 3 uur, want dan kun je helemaal niet meer slapen. We kennen het wel, de slapeloze nachten. Als je liever niet naar de slaappillen grijpt, zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn.

aec7641c8b2953137f3c2a92ea9d8cca

Uit onderzoek blijkt nu dat er een speciaal liedje is waarbij je – naar zeggen – in 8 minuten in slaap valt. Nu weten we allemaal dat je van muziek ontzettend rustig kunt worden, dus het klinkt wat dat betreft plausibel. Volgens het onderzoek zorgt dit liedje voor een stress-vermindering van maar liefst 65%(!). Hierdoor word je heel snel rustig, en val je dus een stuk sneller in slaap.

 dancing baby sleeping beat when the beat drops GIF

Het beruchte nummer heet ‘Weightless’ en heeft volgens de wetenschappers het perfecte ritme, één die precies even snel gaat als je hartslag. Dit zorgt ervoor dat je hele lichaam in een snel tempo rustig wordt. De wetenschappers testten het nummer op zo’n 40 vrouwen, en wat bleek? Het nummer was inderdaad 11% rustgevender dan de andere nummers die tijdens het onderzoek werden gedraaid. Niet slaperig genoeg? Je weet wat je te doen staat.

Lees ook: zo overleven modellen de maandag

Shop