Science says: dit gebeurt er met je lijf als je dronken gaat slapen

Science says: dit gebeurt er met je lijf als je dronken gaat slapen

Die avond dat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, duurt het vaak niet lang voordat je in slaap valt. Een ‘nachtmutsje’ klinkt daarom niet perse als een slecht idee, een klein drankje zodat je iets sneller in slaap komt. Maar is het wel zo verstandig om dronken in slaap te vallen? Dit gebeurt er met je lichaam.

95f058203abe933bc3a751f5353aa8db

1. Je slaap werkt minder goed 
Zoals gezegd val je inderdaad heel snel in slaap, maar door de alcohol is je nachtrust wel een stuk minder effectief. Je komt hierdoor niet in je REM-slaap terecht, en dus word je vaak ontzettend slaperig wakker.

2. Je moet er ’s nachts vaker uit
Als je hebt gedronken moet je vaak regelmatig plassen, of heb je een extreme (extréme) behoefte aan een glas water. We know the feeling. Daarnaast kan het voorkomen dat je nogal eens ontzettend bezweet wakker wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat je lichaam te weinig vocht heeft en dus extra hard moet werken.

3. Je snurkt
Dit ken je vast van die keren dat je vriend ineens een hels lawaai maakt. Door de alcohol ontspannen de spieren in je lichaam zich nog meer dan normaal, dus ook je neus en keelspieren.

372837e346242ec3f535d0a6bf89fee7

Lees ook: Dit is dus de reden waarom je niet kunt stoppen met eten

Shop