Hoe modellen de winter blues voorkomen

Hoe modellen de winter blues voorkomen

Januari is de ultieme maand voor de winter blues. En vooral nu met de weervoorspellingen van komend weekend in het vooruitzicht (sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw). We hadden een sprankeltje hoop, aangezien het alleen nog maar geregend heeft, dat we dit jaar de winter mochten overslaan.

Terwijl wij al druk de ritsen van onze winterjassen tot net boven onze neus dichtritsen en een extra laag onder onze oversized trui trekken, halen de meeste modellen de bikini’s van het nieuwste seizoen uit de kast. Dit is hét moment voor fun in the sun tijdens het Fyre festival in de Bahama’s. We zijn helemaal niet jaloers, zucht! Om de pijn een beetje te verzachten hebben we een paar tips op een rij gezet om van je winter blues af te komen.

1. Ga vaker naar buiten
Nee, we maken geen grapje. Licht en warmte geeft ons energie en zorgt er ook voor dat we positief blijven. Hup, onder die deken vandaan en snel frisse lucht inademen! Geniet even lekker van dat moment alleen, heb je gelijk wat me-time te pakken.

2. Sinaasappelsap
Start je dag met een vitamine C boost. Door de vitamine C in sinaasappelsap voel je je energiek, fit en klaar om te gaan. Je lichaam en geest gaat zich blijer en gezonder voelen wanneer het dagelijks genoeg vitamine C binnenkrijgt.

959ec7b2389049ff9aaffc8db7282c1e_Fotor

3. Let there be sunlight
Mensen worden down doordat de dagen korter worden in de winter en hierdoor niet genoeg zonlicht krijgen. Waarschijnlijk klinkt dit niet als een verrassing. Probeer daarom zoveel mogelijk zonlicht na te bootsen. Je hoeft niet meteen een full-spectrum daglichtlamp aan te schaffen. Start met de lichten aan te doen in je huis of steek kaarsen aan. Wat je absoluut niet moet doen is in een donkere kamer tv kijken. Het is heel slecht voor je om alleen licht van je televisiescherm, mobiel of laptop te ontvangen

Models

4. Take five!
Geloof het of niet, maar even in- en uitademen helpt je relaxen. Door af en toe in en uit te ademen komen er hormonen vrij die je een rustig gevoel geven. So just breath and relax!

5. Sport minimaal 10 minuten per dag
Het wordt misschien een beetje irritant om te horen, maar sporten heeft nou eenmaal een positief effect op je humeur. We weten dat het buiten koud is, maar dat is geen excuus. Tien minuten sporten in je woonkamer heeft al een geweldig effect op hoe jij je de hele dag voelt. Lekker muziekje erbij en die 10 minuten zijn zo voorbij.

6. Draag niet alleen zwart
Misschien begeven we ons hier een beetje op glad ijs, maar felle kleuren geven ons een blij gevoel. Aan de andere kant roept de kleur zwart sterke gevoelens bij ons op en wordt deze kleur geassocieerd met intelligentie. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ons evenwichtig voelen. Dus heb je het gevoel dat je down begint te raken? Voeg een accessoire met een felle kleur toe aan je zwarte outfit.

7. Doe iets, maakt niet uit wat!

Soms vergeten we hoe krachtig ons brein is. We kunnen delen van ons brein activeren die ons helpen de winter blues te vergeten. In de meeste gevallen krijgen we een winterdip doordat we te veel tijd hebben om over dingen na te denken. Dus wat je ook doet, hou jezelf bezig. Je gedachten hebben dan geen tijd om in een dipje te raken.

Na deze tips nog steeds in mineur onder een dekentje weggekropen? Dan raden we aan om ook ergens naartoe te gaan waar de zomer nooit eindigt.

 

 

Shop