Dit zijn de signalen wanneer je teveel stress hebt

Dit zijn de signalen wanneer je teveel stress hebt

Stress is misschien wel één van die dingen waar je nooit rekening mee houdt. Of nouja, we zien de ernst van stress vaak niet in en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Hoe herken je stress zodat je weet dat je het wat rustiger aan moet gaan doen?

Je bent altijd zwak, ziek en misselijk
Wanneer je vaak gestresst bent heeft dit ook effect op je immuunsysteem. Je lichaam trekt het namelijk slecht om alle virussen in je lichaam te bestrijden waardoor je je ook sneller minder fit voelt.

Dit zijn de signalen wanneer je teveel stress hebt

Je hebt weinig energie en bent vaak moe
Hoe kan het nou dat je zoveel slaapt, maar toch nog moe wakker word? Let er dan ook op dat je niet té veel gaat slapen of op onregelmatige tijden. Dit kan je bioklokje gigantisch in de war schoppen.

Je komt vaak niet in slaap
Wist je dat wanneer dit een week lang aanhoudt, dit kan wijzen op acute slapeloosheid? Je kunt in dat geval het beste voor het slapen gaan sporten of mediteren zodat je sneller in slaap komt.

Dit zijn de signalen wanneer je teveel stress hebt

Je hebt vaak hoofdpijn
Hoe hoger je stresslevel is, hoe meer hoofdpijn je zult krijgen. Probeer de stress te verminderen want zolang je dit niet doet, zal de pijn in je hoofd ook zeker niet weggaan.

Je hebt altijd last van spierpijn
Stress beïnvloed je adrenaline- en hormoonniveau, beide hebben een invloed op je zenuwen en spieren. Dit kan bijvoorbeeld migraine opleveren. Neem dan ook een massage, of neem de tijd om even een frisse neus te halen.

Lees ook: waarom het niet lukt om af te vallen

Shop