8 Dingen die je móet weten over modellenwerk

8 Dingen die je móet weten over modellenwerk

Wat is modellenwerk, wat doe je als model, hoe ziet het leven van een model eruit, wat maak je als model zoal mee?

Vier van de vele vragen die modellen voorgeschoteld krijgen… The Modelhouse TV geeft opheldering over modellenwerk:

Lees en huiver!

1. Niet alleen maar glitter & glamour
Ja, modellen wonen vaak buiten de landgrenzen (New York! Milaan! Kaapstad!) én reizen veel, ontmoeten veel bekende mensen en gaan naar feestjes, MAAR bovengenoemde is niet altijd even leuk… Een modellenbestaan is óók keihard werken.

Gouden tip: blijf de dingen doen die jij leuk vindt, breng enige routine aan in je leven.

Nicky Opheij:  Als model ben je 24/7 aan het werk. Ben je niet aan het shooten, dan ben je wel aan het sporten en je moet altijd letten op wat je eet. Je moet er veel voor laten, maar het is het wel waard!

nickysporten

2. Financiële onzekerheid: ene maand veel klussen, andere maand weinig klussen
Als model, helemaal als je net bent begonnen of een net een comeback maakt, is iedere klus welkom. De ene maand staan de opdrachtgevers voor je in de rij (en wordt er veel geld verdiend) en de andere maand heb je minder klussen. That’s a life of a model.

Gouden tip: geniet van iedere job, laat je altijd van je beste kant zien en maak jezelf onmisbaar. Op de catwalk én op de set.

3. Flexibel en stressbestendigheid zijn de tweede (en derde) naam van een model
De opdrachtgever en het team (fotograaf, stilist, visagist) hebben een idee. En het model moet dat idee uitvoeren. Op HUN manier. Flexibiliteit is key. En stressbestendigheid is daarna de belangrijkste vaardigheid die je als model moet beheersen.

Gouden tip: geef jezelf over aan het team, give your all!

4. Castingdagen zijn een ware work-out
Bepakt (met boek) en behakt de stad doorrennen, het is geen pretje. Maar als model moet je geregeld op casting, je pretty face en fit body en perfecte loopje tonen. Efficiënt, want het is meteen een work-out zo’n castingdag. Je rent letterlijk en figuurlijk van hot naar her.

Gouden tip: zorg dat je de dag van tevoren rustig aandoet en goed hebt gegeten.

Soleil: Soms heb je  wel acht castings op een dag. Dat houdt in dat je van hot naar her aan het rennen bent en hoopt dat je al je afspraken haalt. Vooral in de grotere modesteden zoals New York, Parijs, Londen en Milaan. Vaak moet je lang wachten, er zijn honderden meisjes waar je allemaal tegen moet concurreren.”

soleil

5. Modellen lopen (weleens) BN’ers, celebs tegen het lijf
En ze feesten met ze (of daten met ze). Het kan gebeuren.

Gouden tip: JUST BE YOU, ga je niet anders gedragen. 

Charlotte Bos: Noemen ze jou ook wel Mr. of Mrs. Starstruck? Dan is NYC jouw heilige stukje aarde. Aangezien de film-, muziek- en modellen industrie erg dicht bij elkaar ligt is het voor modellen heel normaal om op de verjaardag van Leonardo di Caprio te staan, in het zelfde restaurant als Beyonce te zitten of met Orlando Bloom een drankje te nuttigen. Het is zelfs zo normaal dat foto’s maken wel heel erg beschamend is. Wel altijd grappig om te zien, maar het zijn natuurlijk ook geen levensveranderende momenten.

6. Modellen krijgen soms de raarste verzoeken (op de set)
Spring, schreeuw, dans (als een gek). Alles voor die perfecte foto! Wat de opdrachtgever wil doet het model, zo simpel is het.

Gouden tip: denk mee, wees creatief en sta open voor nieuwe dingen.

7. Niet alle modellen zijn op dieet, echt niet
Grootste misvatting ooit!

Gouden tip: geniet van eten, maar met mate…

8. Iedere fotoshoot is een nieuwe ervaring
Op locatie (van de Bahamas tot aan Tokio en het platteland), in de studio (met een set van A tot Z) – waar dan ook, het is altijd feest. Presteren is belangrijk: je moet immers goede foto’s leveren, maar vergeet niet om te genieten.

Evie Lukassen: “Dit maakt dit werk zo leuk! Je ontmoet zoveel creatieve mensen en komt op plekken waar je normaal nooit zou komen!”

Schermafbeelding 2016-04-29 om 10.57.01

Tot zover de 8 dingen die je minimaal moet weten over modellenwerk.

Shop