7x tips zodat je niet ziek wordt in de winter

7x tips zodat je niet ziek wordt in de winter

Verkoudheid, griep, keelpijn. Wanneer de winter begint, is altijd iedereen ziek. Het liefst pak je natuurlijk niet meteen een paracetamol, dus moeten we op zoek naar andere trucjes. Gelukkig hebben wij 7 tips op een rijtje gezet zodat jij vrolijk de winter door kunt.

Meer rust en slaap
In de winter is het echt belangrijk dat je genoeg rust krijgt. Heb je het altijd koud? Dat komt vaak omdat je geen goede weerstand hebt tijdens deze koude dagen. Pak dus je rust en zorg ervoor dat je elke nacht genoeg slaapt.

Handen wassen
Door je handen minimaal vijf keer per dag te wassen, zorg je dat je immuunsysteem een boost krijgt. Let wel op, je hoeft je handen niet twintig keer per dag te wassen, dat is weer te veel.

Let op je kachel
Het is zo vanzelfsprekend om de kachel op vijfentwintig graden te zetten tijdens de wintermaanden. Dit is helemaal niet goed, het verschil in temperatuur is namelijk te groot tussen binnen en buiten. Hierdoor ben je sneller vatbaar voor griep of andere kwaaltjes.

7x tips zodat je niet ziek wordt in de winter

Meer sporten
Het liefst liggen we binnen onder een dekentje, maar tijdens de winter is het juist belangrijk om te gaan sporten. Als je een zwakke weerstand hebt, dan zal sporten hierbij helpen. Tip: het is beter om elke dag te bewegen, dan één keer in de week keihard te sporten en de rest van de week niks te doen.

Vitamientjes!
Als er veel mensen om je heen ziek zijn, of misschien voel je zelfs al de griep opkomen, dan is zink jouw redmiddel! Zink geeft je een enorme boost en zijn overal verkrijgbaar.

Thee, thee en nog eens thee
Er zijn verschillende soorten thee die enorm goed zijn voor je weerstand. Kamillethee en brandnetel thee zijn een natuurlijke ontstekingsremmer, gemberthee en mariadistel thee geeft een oppepper en versterkt je immuunsysteem en zoethoutthee helpt tegen een zere keel.

Besjes tegen griep
Vlierbessen werkt tegen een beginnende griep en helpt tegen keelpijn. Neem lekker een bakje yoghurt, honing en vlierbessen.

Gigi Hadid

Shop