70-jarige onthuld hét geheim voor haar killerbody

70-jarige onthuld hét geheim voor haar killerbody

Daar waar het voor de meeste veertigers lastig is om in shape te blijven, bestaan er ook uitzonderlijke gevallen. Mogen wij je even voorstellen? Carolyn Hartz, een 70 jarige – ja, je leest het goed – brunette die alle monden doet openvallen. Maar deze killerbody komt er niet zomaar, vanaf haar 28ste eet zij geen toegevoegde suikers meer.

40E757B700000578-4550978-The_Perth_based_mother_of_three_who_gave_up_sugar_28_years_ago_a-m-24_1496038149628

”We weten allemaal dat ons metabolisme langzamer wordt wanneer we ouder worden wat betekent dat we zelf het heft in handen moeten nemen en gezondere keuzes moeten maken. Het is belangrijk dat je je bewust bent van wat je eet en weet wat voeding met je lichaam kan doen. Bewustheid is het belangrijkste tijdens het eten” verteld Carolyn.

Maar, wat eet zij dan op een dag? Wat er voor zorgt dat ze op haar zeventigste, nog op het strand kan huppelen als iemand van veertig?

Ontbijt
Ze begint haar dag met een banaan, of kiwi, met een kop thee. Er na neemt ze nog twee eieren met spinazie bladeren en tomaat, of zalm met een gluten vrij broodje. Heeft ze haast? Dan gaat ze gewoon simpel voor een bakje yoghurt met fruit en proteïne poeder.

Tussendoortje
Tussen het ontbijt en de lunch neemt ze een stuk fruit met daarbij 12 noten, of een paar rijstwafels.

Lunch
Tijdens de lunch ligt haar bord vol met kip, avocado, feta cheese en tomaat op een rijstwafel (of gluten vrij brood). Ook waagt ze zich zo nu en dan aan een salade met proteïne aan zalm.

Tussendoortje
Tussen de lunch en het avondeten neemt zij soms hetzelfde als het tussendoortje in de ochtend, of neemt ze een suikervrij koekje.

Avondeten
Meestal eet ze kip of vis in combinatie met een salade of groente en zoete aardappels.

Tussendoortje
Na het avondeten neemt ze zo nu en dan nog in de avond twee stukjes pure chocolade, omdat ze vind dat ze zichzelf zo nu en dan ook uiteraard mag trakteren.

40E7586E00000578-4550978-image-a-12_1496037521762

Lees ook: zo stoom je je body summer proof binnen no-time

Shop