6 tekenen dat je teveel slaap krijgt

6 tekenen dat je teveel slaap krijgt

Op tijd naar bed, genoeg slapen, te weinig slaap is ongezond. Maar er wordt nooit iets gezegd over te véél slaap. En hoe onlogisch het misschien ook klinkt. Ook dit is niet al te goed voor je. Aan de volgende zes tekenen kun je merken dat je inderdaad teveel slaap krijgt.

1. Je hebt last van hersenmist
Je kent het gevoel misschien wel. Je bent er wel met je hoofd, maar toch ook weer niet helemaal. Je vindt het lastig om te concentreren en je voelt je een beetje zweverig. Een belangrijke reden hiervoor kan zijn dat je te vaak op snooze drukt.

2. Je hebt de hele dag hoofdpijn
Teveel slapen kan ervoor zorgen dat je een vervelende zeurende hoofdpijn krijgt. Een reden die hiervoor genoemd wordt is het feit dat lang uitslapen ervoor zorgt dat je ver na je ontbijt slaapt, en dus uitgedroogd kan raken.

bf5ec5d9a1c9ed4504549b242c545fcc

3. Je hebt pijn over je hele lijf
Het kan voelen als een soort spierpijn, en ook dit kan een gevolg zijn van te lang in je nest liggen.

4. Je wordt moe wakker
Dat gevoel ken je ongetwijfeld. Nadat je hebt uitgeslapen kun je je de hele dag nogal moe en sloom voelen. Dit komt doordat je je biologische klok in de war gooit en dus haalt je lichaam niet het maximale uit je slaap.

5. Je komt aan
Onderzoekers kunnen nog moeilijk vaststellen waarom dit gebeurt, maar aankomen staat zeker in verband met elkaar. Dan is uitslapen misschien toch een beetje zonde, toch?

07e099085186696c152588952b1a3bc2

Lees ook: De 5 beste scheertips

Shop