5 tips hoe je beter in slaap valt en makkelijker wakker wordt

5 tips hoe je beter in slaap valt en makkelijker wakker wordt

Is jouw bed ook jouw beste vriend? Helaas is het voor de meeste mensen bijna onmogelijk om in slaap te vallen in de avond en om uit bed te komen in de ochtend. Maar wellicht zullen deze tips jou voortaan helpen.

 1. Sta vroeger op dan normaal
  De beste manier om eerder uit bed te komen is om elke dag vroeger op te gaan staan. Zet je alarm op een eerder tijdstip. Dit moet wel redelijk zijn, sta je normaal op om 08:30 uur? Dan kan je niet verwachten dat 05:00 uur gaat werken. Probeer een half uur eerder voor een weekje. Snoozen is niet toegestaan. Zodra je lichaam hieraan gewend is, zal het de avond daarvoor ook eerder moe zijn.
 2. Stop met social media
  Het viel ons al op tijdens het maken van onze vaste rubriek “wakker worden met modellen”; iedereen wordt wakker en kijkt op hun mobiel naar social media. Dat geldt dus ook voor naar bed gaan. Wie kijkt er nog tot in de laatste uurtjes naar Instagram? Of je kan beter vragen wie niet? Daar moet verandering in komen. Zorg ervoor dat je een uur voor het slapen gaan NIET meer naar je beeldscherm kijkt. Geen TV, geen laptop, geen mobiel. Dit geeft je lichaam weer rust en tijd om zich klaar te maken voor het slapen gaan. Hierdoor kan je ook makkelijker wakker worden in de ochtend.
 3. Zonnestralen en frisse lucht.
  Veel mensen raden je aan om te gaan sporten, zodat je beter in slaap kan vallen. Het beste kan je dan buiten (snel) wandelen. Dit komt omdat je door frisse lucht en zonnestralen een boost krijgt voor je melatonine, hierdoor zullen je stress en angst symptomen afnemen, waardoor veel mensen ’s avonds zich nog druk om kunnen maken in bed en in de ochtend niet uit bed kunnen komen.
 4. Hoeveel uren slaap heb je echt nodig?
  Er wordt vaak gezegd dat je minimaal zeven á acht uur slaap nodig hebt elke nacht. Maar geldt dit voor iedereen? Het antwoordt is nee. Er is geen gouden regel. Probeer zelf uit hoeveel uren je nodig hebt, het kan goed zijn dat je meer dan acht uur slaap nodig hebt, en dat is geen probleem. Dat geldt natuurlijk ook voor minder uren slaap.
 5. Koffie? Middagdutje?
  Let hierop, het is belangrijk dat je niet te veel koffie drinkt voor het slapen gaan en ook niet elke middag uren lang gaat slapen. Hierdoor maak je het jezelf alleen maar moeilijker ‘s avonds in slaap te vallen.

Lees ook: Tips van modellen hoe je knapper wakker kan worden.

5 tips hoe je beter in slaap valt en makkelijker wakker wordt

Shop