4 tips hoe je betere vakantie foto’s kan maken

4 tips hoe je betere vakantie foto’s kan maken

Door mijn modellen werk heb ik het geluk gehad dat ik naar verschillende landen mocht reizen. Tijdens reisjes heb ik veel tips gekregen van fotografen en deze vier tips deel ik nu met jullie. 

 1. Koop de juiste apparatuur
  De juiste apparatuur hebben dat bij jouw reis lifestyle past is van essentie. Vergeet niet dat licht reizen altijd aangenamer is, dus een of twee lenzen meenemen is al voldoende. Wanneer je een camera wilt gaan kopen kijk dan altijd eerst naar online reviews voordat je er eentje gaat kopen zo dat je weet wat je moet verwachten.
 2. Leer de Basics
  Niet iedereen heeft de vaardigheden van een professionele fotograaf, maar het is altijd handig om te weten wat de basics zijn van fotografie. Hoe saai het ook klinkt, begin bij het lezen van je camera handboek. Als je wat moeilijkers wilt bereiken, zijn er velen blog posts/videos die je helpen om verschillende dingen te leren over fotografie. Check bijvoorbeeld deze link.
 3. Neem onverwachte foto’s
  Soms zijn de beste reis foto’s heel onverwachts: mensen op straat, een openhartig moment, flitsende kleuren, de voedsel markt, en nog veel meer. Sta open voor kansen, neem je tijd en kijk om je heen. Neem ook de kans om door straten te lopen in plaats van een taxi of metro te nemen.
 4. Bewaar je foto’s
  Vergeet niet je foto’s online te bewaren als je aan het reizen bent. Je kan ook een paar memory cards meenemen waar je mee afwisselt, als je eentje kwijtraakt dan heb je nog steeds herinneringen van je avontuur. Het is beter om zulke dingen alvast te voorkomen!

Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.21.21

Shop