Zo zit het dus écht met bruin en wit brood

Zo zit het dus écht met bruin en wit brood

Bruin brood is ontzettend goed voor je, en wit brood is verschrikkelijk. Of was bruin brood nou stiekem geverfd, en is het eigenlijk gewoon wit brood? Het echte antwoord blijft uit, en ondertussen weten we steeds minder goed wat nou écht verstandig is wanneer het op je bammetje aankomt. Maar niet getreurd, het antwoord is daar!

937bed030276b462405cb659b7359943

Uit nieuw onderzoek van Weizmann Institute of Science blijkt dat het effect van bruin en wit brood, zal verschillen per persoon. De onderzoekers namen de proef op de som met zo’n twintig proefpersonen. Hierbij werd gekeken hoe hun lichamen reageerden op ambachtelijk zuurdesembrood en op wit fabrieksbrood. Al snel kwamen de onderzoekers erachter dat verschillende mensen beter reageerden op een bepaald soort brood. De ene persoon kon goed tegen wit, de ander kon beter bruin eten.

Verbazingwekkend genoeg kwamen er uit het onderzoek geen extreme gezondheidsverschillen, zoals een hoger cholesterol- of glucose-gehalte bij één van de twee. “In tegenstelling tot wat we verwachten, was er geen groot verschil tussen het effect,” geeft medewerker Eran Segal aan. Volgens de onderzoekers is dit een goede ontdekking, aangezien mensen uiteindelijk hun dieet kunnen aanpassen op een bepaald soort brood.

55ce5ea387f04c4ab9ef9b216a790f62

Lees ook: Door deze work-out krijgt Gigi Hadid gespierde armen 

Shop