Deze snacks kun je voortaan beter laten staan

Deze snacks kun je voortaan beter laten staan

Je bent veel onderweg of moet gauw tussen het werken en sporten door iets eten. Omdat je niet iedere dag een cheatmeal wilt inlassen, grijp je naar tussendoortjes waarvan je nooit had verwacht dat ze zóveel calorieën zouden bevatten.

Maaltijdsalade
Iedereen is hier schuldig aan: je wilt gezond eten dus neemt een maaltijdsalade mee naar het werk. But wrong, want wist je dat er in een maaltijdsalade even veel calorieën zitten als een bord pasta? Jep.

Broodje gezond
Nu lijkt er niets mis te zijn met een boterham met kaas en sla maar toch kun je beter een andere optie kiezen. In dit broodje zit namelijk gemiddeld 400 calorieën en in je gezonde fase wordt je daar niet zo vrolijk van.

Liga milkbreak
Heel handig, ook omdat je deze vroeger altijd mee naar school kreeg. Maar, over gezonde snacks kunnen we niet spreken. Per koekje werk je namelijk 91 calorieën naar binnen en aangezien we er altijd twee moéten eten…

Fruitsmoothies
Hoewel we allemaal in de ban zijn van gezonde sapjes, kun je diegene met veel fruit beter vermijden. Hier zit namelijk méér fruit in dan je dagelijkse behoefte wat betekent: boordevol suiker.

99453be1ca9c680d20136f27fe138339

Cruesli
Een beetje griekse yoghurt met cruesli (of muesli) in de vroege morgen is het enige wat je wegkrijgt. Mar oeps, in een klein bakje zit al gauw 200 calorieën, dat is evenveel als een half bord pasta.

Mueslirepen
Ze zijn niet de allerslechtste snacks, maar behoren ook zeker niet tot gezond. Het is gemakkelijk om mee te nemen in je tas, maar je kunt in dat geval toch beter een appel nemen in plaats van een calorie inname van 150.

Ontbijtkoek
Gelukkig was dit bij de meeste wel al bekend, maar wist je dat je bijna 300 calorieen én heel veel suikers naar binnen werkt met één simpele snee ontbijtkoek. Zeg kapitein koek maar goodbye!

Lees ook: dit ligt er in de koelkast van een top model

Shop