Deze fruitsoorten zijn goed voor je huid

Deze fruitsoorten zijn goed voor je huid

Oh wat fijn. Wij houden van fruit en al helemaal van het feit dat het ook nog eens goed voor je huid is.

We weten allemaal dat er veel vitaminen en antioxidanten in fruit zit. Maar wist je ook waar dit goed voor was? Je huid veroudert dus minder snel en je krijgt er een mooie glanzende huid van.

Let op: Niet elke huid reageert hetzelfde op deze fruitsoorten. Kijk dus wel uit dat je niet gevoelig of allergisch bent voor sommigen.

 1. Bananen
  Bananen leveren veel vitamines en mineralen. De belangrijkste hiervan zijn: vitamine B3, B6, A en C en kalium. Door dit mineraal blijft de vochtigheid in je huid in balans. Heb je een droge huid? Dan kan dit een symptoom zijn van kaliumtekort. Probeer eens vaker een banaan te eten, wie weet helpt het!
 2. Aardbeien
  Aardbeien zorgen ervoor dat je huid niet gaat verouderen en het helpt je huid beschermen tegen de UV-straling.
 3. Ananas
  Wist je dat de ananas in sommige culturen wordt gebruikt als medicinale plant? Het helpt tegen een gezwollen huid en tegen ontstekingen.
 4. Appels
  Appels zitten boordevol met vitamines en helpt met het versterken van het collageen in je lichaam. Hierdoor wordt je huid soepeler.
 5. Watermeloen
  Tijdens de vakantie eten de meeste mensen watermeloen en dat is maar goed ook. Deze vrucht bestaat uit 90% water en helpt daarom dus bij het hydrateren van de huid.
 6. Kiwi
  Er zitten heel veel vitamine C in een kiwi. Dit zorgt ervoor dat je een stralende huid krijgt.
  Weetje: In de schil van een kiwi zitten meer vitamines dan in de hele binnenkant en eigenlijk kun je deze ook gewoon eten.
 7. Kersen
  Er zitten in kersen meer antioxidanten dan in elk fruitsoort dan ook. Het vitamine C-gehalte in een kers werkt tegen rimpels, het beschermt de huid en stimuleert de aanmaak van collageen.
 8. Granaatappel
  Er zijn niet veel mensen die granaatappel pitjes eten, maar ze zijn wel heel erg gezond. De pitjes helpen tegen huidveroudering en stimuleren daarmee de groei van nieuwe huidcellen.
 9. Blauwe bessen.
  Blauwe bessen zijn niet alleen voedzaam, maar zitten ook vol antioxidanten, vezels, vitamine A en C. Al deze eigenschappen betekenen dat je huid er ook behoorlijk blij van wordt. Eet ze los of gooi ze door een smoothie, alles kan!

Lees ook: 

Fruit Models

Shop