Justin Timberlake onder vuur met nieuwe collectie

Justin Timberlake onder vuur met nieuwe collectie

Justin Timberlake staat niet alleen onder vuur voor zijn nieuwe album en zijn Super Bowl optreden ook zijn nieuwe kleding collectie kan de critici niet bekoren.

Justin Timberlake 1

Als je als wereldster op het punt staat te starten met een grote wereldtournee, lanceer je natuurlijk een merchandise collectie. Dat is wat Kanye West deed met Life of Pablo, waardoor gothic-font-on-long-sleeves een van de grootste trends van het jaar werden. Dat is wat Justin Bieber deed met Purpose. Rihanna’s Anti, The Starboy Starboy en Beyonce’s Lemonade hebben allemaal succesvolle merchandise collecties uitgebracht tegelijk met hun al succesvolle albums.

Justin Timberlake Collage

En afgelopen week deed Justin Timberlake het zelfde met zijn collectie Man of the Woods.
Waarvoor hij in New York een pop-up store opende, met de nodige kritiek. Want hij lanceerde het geheel midden in de New York fashion week, een week die strak staat van planning en waarbij ieder modehuis probeert conflicten met andere events te vermijden.

Justin Timberlake 5

Helemaal zuur omdat hij een week eerder al heel veel kritiek had gekregen op zijn nieuwe album. Al dan niet terecht, heeft zijn Super Bowl optreden nog wat olie op het vuur gegooid. Vooral omdat hij daar zijn nieuwe fashion stijl introduceerde waar direct veel commentaar op was. Hij zag er tijdens zijn optreden uit als een soort nieuwe, landelijke Timberlake die authentiek wilde overkomen maar wat er voor een boel kijkers gekunsteld uit zag.

Twitter ontplofte over de nieuwe Timberlake country stijl. Tweets: “Like a bitcoin millionaire who just bought his way into Westworld.” “Cashier at Urban Outfitters decided to rob a train in the 1890s.”
Het is een look/stijl waarvan men zegt dat hij, zowel spot-on is (country motieven zijn een van de grotere modetrends van 2018) als volledig de plank misslaat (country uit een cadeau winkel geen blik waardig).

Justin Timberlake 3

Het probleem is dat dit exact de look is waar Justin Timberlake zijn hele merchandise collectie op heeft gebaseerd. De critici hebben er weinig goeds over te zeggen. Je zou ook kunnen zeggen dat Justin tenminste iets probeert en meestal komt dat dan wel weer goed, zeker als je zoveel talent hebt. Tenslotte was zijn concert vandaag weer binnen een uur uitverkocht.

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake) on

Justin Timberlake showt zijn collectie
Shop