Daniëlle Cathari met Kendall Jenner voor Adidas Originals

Daniëlle Cathari met Kendall Jenner voor Adidas Originals

Het begon allemaal vorige herfst, toen Daniëlle Cathari voor VFiles, een talentshow van V Magazine waar jaarlijks debuterende ontwerpers een collectie mogen presenteren, haar collectie van deconstructed Adidas trainingspakken liet ziet, waarmee ze de aandacht wist te trekken van het Duitse sportmerk.

Danielle Cathari - Adidas 4
Danielle Cathari - Adidas

Een jaar geleden ontwierp Daniëlle Cathari een collectie ‘opgeknipte’ vintage trainingspakken voor een klassenproject bij het Amsterdam Fashion Institute. En nu heeft deze Nederlandse ontwerpster samen met Adidas Originals een officiele volledige lineup voor de herfst ontwikkeld.

Danielle Cathari - Adidas

Daniëlle zegt het volgende in een interview “Het is echt een mix: 50 procent van het Adidas-DNA, 50 procent van mijn DNA. Ik heb als uitgangspunt de klassieke driesnarige details en drukknopen van de jaren negentig geïntegreerd. Daarnaast heb ik mijn signature natuurlijk toegevoegd”.

Danielle Cathari - Adidas 10

Danielle Cathari - Adidas 6

De collectie bestaat uit twee delen. De eerste heeft vier gedeconstrueerde en bewerkte retro Adidas Originals ‘stadspakken’ in kleurstellingen die vier grote steden vertegenwoordigen: oranje voor New York, blauw voor Londen, geel voor Parijs en roze voor Shanghai. Er was ook een zwart-witversie, die Kendall Jenner, een ambassadeur van het merk Adidas Originals, droeg.

Danielle Cathari - Adidas 7
Danielle Cathari - Adidas

De tweede helft van de collectie bestaat uit atletiekkleding meer vrouwelijk gesneden en met veel ‘street appeal’.

Danielle Cathari - Adidas 13

Shop