Zo was je het beste je haar

Zo was je het beste je haar

Is het erg om je haar elke dag te wassen? Welke shampoo kies je en wanneer gebruik je nu wel en geen conditioners?  

Elke dag wassen is niet nodig
Was je haar alleen wanneer het vuil en vet aanvoelt. Als je niet snel een vette hoofdhuid hebt en verder schoon bent op jezelf, is dagelijks wassen echt niet nodig. Vind je iedere dag wassen toch prettig, bijvoorbeeld door je werk of door sport: kies dan voor een shampoo voor droog haar. Deze bevatten over het algemeen minder wasstoffen. Ook in de elke dag-shampoos zitten meestal minder agressieve reinigers.

64ad38e20095ece3be1b75eb1dbfa6e5

En als je veel stylingproducten gebruikt?
Gebruik je veel wax, gel of lak, dan heb je niet genoeg aan een shampoo voor normaal of droog/beschadigd haar. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat je haar hard voelt en dof ziet. Kies dan voor een dieper reinigende shampoo, hierin worden vaak lauryl sulfates gebruikt. Maar gebruik deze producten liever maximaal een keer per week. En op de andere momenten gewoon je shampoo voor droog/beschadigd haar.

Fijn haar? Niet teveel conditioners
Fijn haar kan futloos worden van ‘film-forming agents’. Een shampoo voor fijn haar hoeft daarom niet veel conditionerende ingrediënten te bevatten. Als halverwege de ingrediëntenlijst ergens dimethicone of cyclomethicone (siliconen) staat, dan zit je goed. Deze zullen een heel dun laagje achterlaten. Precies genoeg om je haar te beschermen en mooi te maken, maar niet futloos.

b655d57315464417df3081034b1e3949

Dit doe je als je haar droog of beschadigd is
Voor droog en beschadigd haar (door verven of de zon) worden dezelfde type shampoos gebruikt: milde reinigers en extra conditionerende ingrediënten. Het komt weleens voor dat deze producten niet goed genoeg reinigen, waardoor de verzachtende stoffen te lang blijven plakken aan de haarschacht. Dan gaat het haar slap hangen. Kies dan een wat sterker reinigend product en je zult zien dat je haar weer meer volume krijgt.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Deze voedingstoffen maken je huid mooier

Shop