Zo geniet je lekker (veilig) van de vakantiezon

Zo geniet je lekker (veilig) van de vakantiezon

Summer time! Dat betekent (hopelijk) genieten van een vakantiezonnetje. Maar moet je je echt om de twee uur insmeren in de zon? Ook als je een all day-product  gebruikt?

Smeer lekker vaak…
Om met de deur in huis te vallen: op zonnige dagen is het verstandig om je zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan te brengen. Waarom? Omdat de werkzaamheid van de filters terugloopt na opbrengen. Hoe snel dat gebeurt is trouwens van verschillende dingen afhankelijk. Bijvoorbeeld van jouw huid, van wat je aan het doen bent, van de zonkracht en van het type zonnefilter dat je hebt gebruikt. In principe hoort een filter je twee uur lang goed te beschermen. Maar daarna heb je zelfs bij de producten die zogenaamd langdurige of all day bescherming zouden moeten geven geen garantie dat ze dat ook echt doen. Ben je lekker veel in het water te vinden, of lig je flink te zweten op je ligbedje, dan is de kans groot dat je SPF snel terugloopt. Smeer dan gerust ieder uur.

8d74f8c5fc8ee893ee76d957102d9463

…en lekker veel
Wist je dat we de SPF die op de zonnebrandcrème staat aangegeven vaak niet eens halen? Om de werkelijke SPF-bescherming te krijgen die op het product aangegeven staat, moet je namelijk wel 2 mg/cm2 op de huid aanbrengen. Hoeveel dat is? Dat komt ongeveer neer op een halve  theelepel voor je gezicht. Voor je armen en benen kom je dan uit op zo’n volle 4 eetlepels, en voor je romp (voor en achter) ook nog eens 2 eetlepels. Haal je dat..?

 Onbezorgd genieten
De meeste mensen halen dit niet. Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer een kwart tot de helft van die hoeveelheid aanbrengen. En dat betekent dat je huid minder goed beschermd is dan je denkt. Hierdoor kan er van je SPF 30 maar een magere factor 9-16 overblijven. Smeer kortom niet alleen regelmatig in de zon, maar smeer vooral ook voldoende van een product. Dan kun je lekker onbezorgd genieten.

a7bc14ad95e6b8536cb9f654aba7cfb3

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Vergeet je deze plekjes niet in te smeren?

Shop