Zo behoud je je gebruinde vakantie-huid nóg langer

Zo behoud je je gebruinde vakantie-huid nóg langer

De week nadat je terug bent van vakantie, krijg je het regelmatig te horen: “Jemig wat ben jij bruin geworden!” En er is vrijwel geen fijner compliment dan dit, want waar heb je anders al die uren voor in de zon liggen bakken? Helaas wordt deze opmerking na een week of twee al een stuk minder genoemd, en ben jij alweer aan het vervellen en transformeren in een wittere versie van jezelf. Benieuwd hoe je langer je bruine huidje behoudt? We geven je wat tips!

9c0ad3e9054cf4545e4933132d0aa099

1. Hydrateer je huid heel goed
Smeer je huid in als je wakker wordt, als je onder de douche vandaan komt of als je naar bed gaat. Hoe langer je je bruine kleur wil behouden, hoe beter je moet hydrateren. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder snel vervelt en dus minder snel lichter wordt.

2. Douche niet te heet
Zorg ervoor dat je douchet of baddert met lauw water in plaats van heet. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid sneller uitdroogt. Zorg er daarnaast voor dat je hydraterende douchegel of olie gebruikt, in plaats van uitdrogende zeep of schuim.

3. Scrub
Het is dan misschien niet de bedoeling dat je vervelt, maar een laagje dode huidcellen kan ervoor zorgen dat je huid doffer en minder glanzend oogt. Zorg er dus voor dat je genoeg scrubt om je huid fris te houden.

11f1381c39e560398553ab1bc985b5a8

4. Drink genoeg water
Ook dit heeft uiteraard weer te maken met het hydrateren van je huid, en zorgt er bovendien voor dat je genoeg glans behoudt.

5. Versterk het
Wanneer je al wat gebruind bent van jezelf, is het een stuk gemakkelijker om zelfbruining aan te brengen. Bovendien is het voor je omgeving dan niet ineens een enorm verschil, maar lijkt je gewoon nog steeds bruin!

Lees ook: Met deze aparte sportschool-oefening krijg je dus in no time perfecte billen

Shop