Wow! Dit gebeurt er als je te weinig water drinkt

Wow! Dit gebeurt er als je te weinig water drinkt

Vooral voor degenen die weinig water drinken komt het ongetwijfeld bekend voor: dagelijks krijg je te horen dat water zó gezond is, en dat je simpelweg niet zonder kan. Maar hállo, jij vindt water gewoon niet zo lekker, of je vergeet het te drinken. Maar helaas hebben mensen die je erop aandringen toch een beetje gelijk. Dit gebeurt er namelijk als je niet genoeg hydratatie krijgt:

 1. Je gaat uit je mond stinken
  Wat? Yes, een slechte adem is nou eenmaal een gevolg van te weinig hydratatie. Je mond maakt niet genoeg speeksel aan, waardoor de bacteriën in je mond niet snel genoeg gedood worden – ew. 

ew

 1. Je krijgt een droge huid
  Deze ligt natuurlijk iets meer voor de hand. Maar zelfs als je een hele vette huid hebt, kan het zijn dat er te weinig hydratatie is. Ook een ruwe of rode huid kunnen aangeven dat je er een glaasje water bij moet pakken.
 1. Je moet te weinig plassen
  Als je een paar uur achter elkaar niet plast, is dat helaas niet normaal. Het beste aan water drinken – en meteen het meest vervelende – is het feit dat je zo vaak naar de wc moet. Hierdoor ben je je lichaam continu aan het schoonspoelen!

Wow! Dit gebeurt er als je te weinig water drinkt

 1. Je hebt vaak honger
  Soms is een hongergevoel niet per definitie een schreeuw om een zak chips, maar om een glas water. Je brein is gewoon in de war, en kan daardoor soms een verkeerd signaal afgeven.

Nog steeds niet overtuigd om water te drinken? We know the struggle. Probeer daarom eens water te drinken met een stuk fruit erin. Nog steeds teveel moeite? Tegenwoordig koop je in de winkel heel veel soorten water met een smaakje: net zo gezond, íets smaakvoller.

Lees ook: Dít zegt je haarkleur over wie je bent

Shop