Welke reinigers heb je nodig

Welke reinigers heb je nodig

Het reinigen van je gezicht is heel belangrijk. Zo houd je je huid schoon en voorkom je dat poriën verstopt raken. Maar heb je sterkere reinigers nodig bij puistjes? En hoe krijg je je make-up en zonnebrandcrème goed weg?

Heb je voor het verwijderen van make-up speciale reinigers nodig?

Gezichtsreiniger zijn in principe bedoeld om de huid zélf schoon te maken, en niet zozeer om make-up te verwijderen. Toch laten de meeste poeders en foundations zich goed van de huid halen met een milde, wateroplosbare cleanser.  Maar soms zal je voor je oogmake-up nog een apart product nodig hebben; vooral bij waterproof make-up zoals mascara’s . Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook een (100 %) natuurlijke olie gebruiken zoals jojobaolie. 

Heb je een aparte reiniger nodig om zonnebrandcrème weg te wassen?

Om zonnebrandproducten goed van je gezicht te wassen kun je ook gewoon diezelfde milde, wateroplosbare cleanser gebruiken. Zelfs zonnecrèmes die water resistant zijn – en daarmee iets vetter –  kun je hiermee nog prima verwijderen. Maar gebruik je nu ‘zwaardere’ zonnebrandproducten, zoals total sunblocks met hoge factoren, dan zal je een meer olieachtige reiniger nodig hebben.

Gebruik je bij een onrustige huid met puistjes een sterkere reiniger ?

Heb je last van puistjes en andere onruststokers op je huid? Gebruik dan júist geen sterke ontvettende reinigers, scrubs of speciale borstels; deze producten maken de boel alleen maar onrustiger. Houd je huid schoon met een milde wateroplosbare cleanser. Het is wel goed om regelmatig een exfoliant te gebruiken. Dit product zorgt niet alleen voor het loslaten en kwijtraken van opgehoopte dode huidcellen, het zorgt meteen voor een betere vochtbalans en huidstructuur. Kies voor een exfoliant op basis van salicylzuur; dat werkt het beste bij acne.

Shop