Wat je misschien niet wist over je (vette) huid

Wat je misschien niet wist over je (vette) huid

Heb je vaak last van een vette huid? Dan heb je misschien de neiging om niet al te veel crèmes te gebruiken, en juist stevig te reinigen en scrubben. Maar wist je dat een vette huid ook droog kan zijn, of liever gezegd: vochtarm? En dat scrubben geen goed idee is?

Je ziet een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen bij wie de barrièrefunctie van de huid verstoord is. Bijvoorbeeld door het gebruik van cosmeticaproducten die te agressief zijn, zoals sterk reinigende producten of te grove scrubs. Maar ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen zorgen voor een verstoorde vochtbalans.  Het gevolg: je krijgt juist onregelmatigheden als puistjes.

Onthoud dat de wat vettere huid (met puistjes) geen ‘dikke huid’ is die alles maar kan hebben. Kies bij dit huidtype ook – of juist – voor producten met zachte, milde ingrediënten die het buitenste laagje cellen beschermen en herstellen, in plaats van stukmaken. Gebruik dus liever geen scrubs, maar milde cleanser. Smeer vervolgens gerust een moisturizer, maar kies voor een wat lichtere crème.

Shop