Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn #2

Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn #2

We hadden het er vorige week al over. Over waarom antioxidanten zo belangrijk zijn. Vandaag deel twee over deze bijzondere stofjes die eigenlijk niet meer mogen ontbreken in je dagelijkse huidroutine en zonnebrandregime. 

Wat zijn ook alweer antioxidanten
Even het geheugen opfrissen. Antioxidanten zijn dus stoffen zoals vitamine C, E en niacinamide, bètacaroteen en groene thee, die het lichaam beschermen tegen zogenaamde vrije radicalen. Die schadelijke  deeltjes ontstaan bij allerlei gewone lichaamsprocessen. Maar ze  worden ook in de huid gevormd tijdens blootstelling aan de zon en door andere omgevingsfactoren als roken en vervuiling.  Vrije radicalen maken de huid oud. Gelukkig kunnen antioxidanten  deze bad guys ‘uitschakelen’.

Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn #2

Steeds meer behoefte
Hoe ouder we worden, hoe meer behoefte we krijgen aan een legertje antioxidanten. Je kunt deze beschermstoffen  aanvullen via je voeding, door voldoende groente en fruit te eten. Maar soms is het effectiever om je voorraad bij te werken met  goede huidverzorging, bijvoorbeeld met een zonnebrandproduct.

Zonnefilters en antioxidanten
Waarom zijn eigenlijk antioxidanten nodig als we ook zonnefilters gebruiken? Kort gezegd omdat zelfs de beste filters de stralen van de zon nooit voor honderd procent zullen blokkeren. Zo perfect smeert namelijk niemand. Bovendien: zonnefilters houden ‘alleen’ uv-B- en uv-A-straling tegen. Maar dan ben je er helaas nog niet. De laatste jaren wordt (helaas) steeds duidelijker dat ook infrarood licht en zelfs zichtbaar licht huidschade kunnen veroorzaken. En daar doen zonnebrandfilters niet zo veel tegen. Daar kunnen we maar wat graag de hulp van antioxidanten bij gebruiken.

Waarom antioxidanten zo belangrijk zijn #2

Liever een pompje dan een potje
Antioxidanten zijn  gevoelige ingrediënten. Hun werkzaamheid neemt  af onder invloed van licht en lucht. Je kunt daarom het beste kiezen voor een product in een airless pompje. Datzelfde geldt  voor je dagcrème die je onder je zonnebrandproduct gebruikt.  Je begrijpt nu vast ook waarom het geen overbodige luxe is als je  ervoor zorgt dat er ook in je moisturizer  voldoende antioxidanten op de ingrediëntenlijst prijken.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: De meeste huidproblemen veroorzaken we zelf.

 

Shop