Vier keer eieren voor je huid

Vier keer eieren voor je huid

Vandaag staan er eitjes op ons menu. Want het wemelt van de beautyberichten over dit product. Krijg je van eieren op je bord (of op je gezicht) een mooie huid?  Vier keer fabels en feiten.

# Van eieren wordt je huid strakker

Maskers van eiwitten helpen je helaas niet aan een strakke, gladde, rimpelloze huid. Dat lijkt maar (eventjes) zo. Het eiwit van een rauw ei (aangeduid met albumen op Engelse sites) bestaat voor ongeveer 15 procent uit eiwitten opgelost in water. Wat gebeurt er nu als je dit op je gezicht aanbrengt? Inderdaad, het water zal verdampen waardoor de eiwitten een strak laagje op het gezicht vormen. Bij het afwassen voelt je huid dan vervolgens extra lekker zacht en glad.

# Van eieren worden je poriën kleiner en acne minder

Een masker van ei wordt op heel wat beautyblogs ook ‘verkocht’ als het natuurlijke wondermiddel bij acneklachten. De eieren zouden de poriën ‘lekker grondig reinigen en zelfs verkleinen’. Maar hiervoor bestaat helaas geen bewijs. Het schone gevoel is vermoedelijk  terug te voeren op het ‘verstrakkende effect’ zoals hierboven beschreven. Vergrote poriën kunnen ook eigenlijk niet zomaar kleiner worden gemaakt. Veder kunnen rauwe eieren trouwens ook nog eens bacteriën bevatten, die helemaal niet zo fijn zijn voor je velletje.

# Van eieren wordt je huid lichter

Egg whites voor whitening… Ofwel maskers van eiwit voor het lichter maken van de huid. Het wemelt ervan online. Wie goed kijkt ziet dat in die DIY-smeersels vaak gebruikgemaakt wordt van andere ingrediënten, zoals citroensap. Wees voorzichtig met dat soort producten. De huid droogt ervan uit. En citrusextracten kunnen in combinatie met de zon vervelende vlekken in de huid veroorzaken. 

# Gewoon lekker opeten die eieren

Eieren moeten we vandaag gewoon vooral lekker opeten. Want ze bevatten veel stoffen die een goede uitwerking hebben op huid en haren. Eieren bevatten om te beginnen álle essentiële aminozuren. Maar ook proteïnen, mineralen, antioxidanten…. Niet voor niets worden ze vaak geschaard onder de superfoods. In eieren vind je verschillende van de B-vitamines, zoals  B2, B5, B6, B12, choline en foliumzuur. Maar ook de vitamines D, A en E die bijdragen aan een mooie huid en de cellen beschermen tegen beschadigingen. 

Shop