Veel water drinken voor een mooie huid?

Veel water drinken voor een mooie huid?

Hoe vaak lees je niet in magazines dat het geheim voor een mooie huid het drinken van heel veel water is? Maar is dat ook echt zo? De veronderstelling dat veel water drinken goed is voor de huid, is waarschijnlijk een van de grootste mythes op skincare gebied. Volgens Jeffrey Dover, hoogleraar dermatologie aan van de Yale University, klopt dit verhaal niet. Water passeert het lichaam te snel om ook maar enig effect te hebben op de huid. Overigens kun je zelfs te veel water drinken, hier overlijden elk jaar mensen aan.
Het is lastig om te zeggen hoeveel water een persoon exact nodig heeft per dag. Dit heeft o.a. te maken met hoe actief je bent en waar je woont (warm/koud klimaat). De universiteit van Harvard heeft dit jaar laten weten dat het drinken van 4-6 glazen “vocht” (900-1500 ml per dag) in combinatie met een gezonde voeding voor de gemiddelde persoon voldoende is. Volgens diezelfde universiteit is het ook belangrijk om de hoeveelheid water die je drinkt over de dag te verdelen. Mensen die echt te weinig drinken en uitgedroogd zijn zullen dit overigens wél merken aan hun huid, want die wordt dan dof, droog en verliest zijn elasticiteit.

Mijn advies: drink in ieder geval bij elke hoofd- en tussenmaaltijd een glas en eet voldoende groente en fruit. En bij dorst meteen drinken!

Shop