Up Close: Sophia Ahrens

Up Close: Sophia Ahrens

Sophia is half Duits en half Engels, vanwege de carrières van haar ouders groeide ze ook op tussen Engeland en Duitsland en werd toen ze 13 was ontdekt in een winkelcentrum. Aanvankelijk dacht ze dat het allemaal een grap was, maar ze besloot een paar jaar later toch het een kans te geven. Ze werd direct geboekt voor de herfst 2013-campagne van Prada, geen slecht begin!

Sophie Ahrens Vogue Spain 2018
Vogue Spain February 2018 Sophia Ahrens by Alvaro Beamud: Alvaro Beamud Cortes – Photographer, Sara Fernandez – Fashion Editor/Stylist, Felix Gesnouin – Model, Sophia Ahrens – Model

 

Dat is een van mijn favoriete onderdelen van het werk, dat je een beetje transformeert.

“Mijn moeder was echt trots,” zei ze. “Mijn vader ook. Hij gingj naar de winkel en kocht direct drie van de magazines. Ik had zoiets van, ‘Pa, niet overdrijven.’ De eerste keer dat hij me [in een magazine] zag, herkende hij me niet eens. Dat is een van mijn favoriete onderdelen van het werk, dat je een beetje transformeert. “
Niet lang na het boeken van Prada, werd Ahrens ook geboekt als een van de gezichten van Marc Jacobs ‘Daisy fragrance campagnes voor de lente van 2014 en 2015. Sindsdien is het haar voor de wind gegaan en heeft ze verschillende shows, editorials en reclames gedaan voor verschillende merken en bladen. Met haar 22 jaar heeft Sophia Ahrens dan ook al een aardige portfolio. De laatste paar maanden is ze ook weer erg druk geweest, waarvan je in dit artikel wat impressies kunt zien.  

Sophie Ahrens - o.a. Allure Magazine 2017
Sophia Ahrens – o.a. Allure Magazine 2017

 

Hoe ben je begonnen met modelling?
Het was een enorm toeval. Ik deed kerstinkopen in Londen met een vriendin in een winkelcentrum. Een van haar andere vriendinnen kon niet gaan, dus had ze mij gevraagd om in plaats daarvan mee te gaan. Laura, mijn agent nu, kwam naar me toe in het winkelcentrum en zei: “Ik heb een modellenbureau in Londen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichten. Is dit iets waar je in geïnteresseerd zou zijn? “Ik was 13 of 14. Ik wist niet hoe ik moest reageren. Ik dacht dat het een grap was.

Sophia Ahrens - The Base Makeup Collection Fall 2017
Sophia Ahrens – The Base Makeup Collection Fall 2017

 

Dus je had nog nooit eerder modelling overwogen?
Nee ik had er nog nooit over nagedacht. Zoiets overkomt mij nooit. Ik denk dat toen ik 15 of 16 was, al een aantal keren was gescout. Maar op die leeftijd nam ik het niet echt serieus. Ik wist niet dat die wereld echt bestond. Ik was altijd ‘die lange’ op school, en ik had nooit het gevoel dat ik ergens bij hoorde. Ik ging op het platteland naar school en had een heel gewoon leven.

Sophia Ahrens - Dress Rehearsel Numero
Numero Russia – Dress Rehearsal by Alice Rosati: Emelie Hultqvist – Fashion Editor/Stylist, Olivier Schawalder – Hair Stylist, Min Kim – Makeup Artist, Neill Seeto – Casting Director, Sophia Ahrens – Model

 

Hoe ging het verder nadat je werd gescout?
Mijn vader had zoiets van: “Je moet echt voorzichtig zijn; je weet niet of het een oplichter is, maar mijn moeder moedigde me echt aan. Ik was in eerste instantie wat terughoudend, maar toen mijn moeder me naar het bureau bracht, kreeg ik meer zelfvertrouwen. Mijn moeder had zoiets van: “Probeer het maar, misschien is het leuk.” Ik was toen 15 of 16, en toen ging het eigenlijk van zelf.

Sophia Ahrens - Issey Miyake F_W 2017
Sophia Ahrens – Issey Miyake Fall/Winter 2017

 

Je hebt een interessante jeugd gehad, vaak tussen twee steden op en neer.
Ik ben geboren in Hamburg, Duitsland. Daarna zijn we verhuisd naar Engeland, naar Londen en vervolgens naar Sussex, ik ben vooral in Engeland opgegroeid. Toen zijn we weer teruggegaan naar Duitsland, naar het zuiden. Ik heb veel rondgereisd als kind; mijn vader werkt in de scheepvaart en mijn moeder is een dokter. Het was vrij moeilijk om zo vaak te verkassen; ik werd er erg onrustig van. Het heeft veel positieve maar ook negatieve aspecten. Ik denk dat, omdat ik zoveel jaren in Engeland heb doorgebracht, ik me echt meer Engels voel. Ik ben daar opgegroeid. Ik was daar 14 jaar – voor het grootste deel van mijn leven.

Sophia Ahrens - H&M summer 2017
Sophia Ahrens – H&M Summer 2017

 

Wat waren je hobbies toen je opgroeide?
Ik had een gekke sportfase toen ik naar Duitsland verhuisde en sindsdien ben ik echt geobsedeerd door sporten. Ik hou van trainen, van alles dat echt moeilijk is. Zo sta ik in contact met mijn lichaam. Op die manier heb ik mijn balans gevonden. Ik ben geobsedeerd door sporten – alles waardoor ik echte spierpijn krijg. Ik hou er van om veel te rennen; eigenlijk van alle soorten sport.

Sophie Ahrens - S Moda for El Pais 2017
Sophia Ahrens – S Moda for El Pais 2017

 

Ben je bevriend geraakt met andere modellen?
Ik word bijna altijd vrienden met de meisjes die ik ontmoet. Iedereen die ik heb ontmoet is altijd zo aardig. Ik voelde me vanmorgen wat down en een van de andere meisjes gaf me een enorme knuffel. Zo lief.

Sophia Ahrens - Paco Rabanne 2017
Sophia Ahrens – Paco Rabanne 2017

 

Was je voor modeling al geïnteresseerd in mode?
Als ik eerlijk ben, niet echt nee. Ik ging naar een Waldorfschool in Londen en ik was er gewoon niet mee bezig. Toen ik 13 of 14 was, ging ik wat meer om mode geven, maar daarvoor had ik geen idee. Ik denk dat door modeling, en vooral mijn eerste advertenties voor Marc Jacobs, mijn ogen op een andere manier zijn geopend. Nu waardeer ik mode veel meer dan vroeger. Ik zie nu hoeveel energie en moeite er gaat in de mode en de kleding.

Sophie Ahrens - Collage
Sophia Ahrens – Collage

 

Heb je nog specifieke doelen?
Ik geef nu alles aan mijn modeling carriere. Ik heb er tot nu toe al veel van genoten. Ik wil absoluut nog meer van de wereld zien en reizen, en ik heb altijd al kinderen en een gezin gewild. Ohja, ik zou ook graag willen acteren….

Sophia Ahrens Shopping Vogue Ukraine 1

Sophia Ahrens Shopping Vogue Ukraine 3
Sophia Ahrens Shopping Vogue Ukraine 4
Sophia Ahrens –  Vogue Ukraine 2018
Shop