8 tips voor killer wenkbrauwen

8 tips voor killer wenkbrauwen

De mens heeft wenkbrauwen om te voorkomen dat er zweet en vuil in je ogen terechtkomen. Maar ook hebben zij een belangrijke functie in lichaamstaal. Hierdoor kunnen we zien hoe iemand zich voelt en kunnen wij hun expressie van emoties lezen. In deze eeuw wilt niemand niets liever dan een wenkbrauw on fleek. Gelukkig hebben wij 8 tips om te zorgen dat je altijd killer wenkbrauwen hebt.

1. Welke shape past bij jou?
Je wenkbrauwen moeten bij je passen. Weet je niet hoe je dat voor elkaar krijgt? Laat het doen door een professional.

2. Af en toe trimmen
Trim elke extra lange haar (nogmaals, het beste kan je dit laten doen door een professional).

3. Waxen
Wax nooit je wenkbrauwen als je die avond nog naar een belangrijk event gaat. Het haalt namelijk een laag van je huid eraf. Hierdoor is het onmogelijk voor make-up om te blijven zitten. Als het niet anders kan en je moet echt je wenkbrauwen harsen, denk er dan over na om toch naar een professional te gaan. Zij kunnen namelijk waxen zonder je huid weg te halen.

4. Vergeet niet de zijkanten
Check ook de zijkanten van je wenkbrauwen. Gebruik eventueel hiervoor een tweede spiegel.

5. Bijkleuren met make-up
Je wenkbrauwen zijn het mooiste als je ze een beetje aanbrengt met een potloodje. Zorg ervoor dat de kleur van je wenkbrauwen matched met het wenkbrauw potloodje.

6. Kleuren door professionals
Kleur jij je haren weleens lichter? Denk er aan om eventueel ook de kleur van je wenkbrauwen bij te kleuren. Uiteraard moet dit gedaan worden door een professional.

7. Mascara
Koop mascara voor je wenkbrauwen. Deze zijn perfect voor een tijdelijke lichter of donkerder te maken.

8. Jonger
Je wenkbrauwen kunnen je jonger laten lijken. Hoe? Maak ze iets korter. Één van de redenen waarom je ouder lijkt, is omdat je ogen gaan hangen. Als je wenkbrauwen te lang zijn, kunnen ze hier de nadruk op leggen.

Lees ook: modellen delen hun ultieme holiday hotspots

brows

Shop