Smeren tegen luchtvervuiling

Smeren tegen luchtvervuiling

In Azië staan de schappen van cosmeticawinkels al een tijdje vol met anti-pollution crèmes. Inmiddels komen ook in Europa steeds meer merken met speciale producten op de markt tegen de schadelijke effecten van luchtvervuiling. Deze artikelen zetten flink in op de effecten van onze moderne, stadse levensstijl. Zo zijn er inmiddels al heel wat crèmes die claimen de huid te bedekken met een beschermend laagje tegen toxische stoffen. Er zijn allerhande anti-vervuilingsmaskers en speciaal ontwikkelde multi-protection producten die de huid niet alleen beloven te beschermen, maar ook nog eens de aanmaak van collageen zouden stimuleren en de huid lichter maken.

Wat doet luchtvervuiling met je huid?
Van luchtvervuiling is inmiddels wel aangetoond dat het de huid beschadigt en zo huidirritatie, huidveroudering en huidaandoeningen als acne en psoriasis kan veroorzaken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die in stedelijke gebieden wonen meer last hebben van pigmentvlekken. De problemen worden veroorzaakt doordat vervuilde deeltjes radicalen vormen die de huid beschadigen. Die radicaalvorming zien we ook optreden bij blootstelling aan uv-licht.

Smeren tegen luchtvervuiling

Voldoende antioxidanten om huid een handje te helpen
Het is goed dat het besef steeds dieper doordringt dat factoren als zon, roken en dus ook milieuvervuiling de huid geen goed doen. Overigens klinkt anti-pollution heel gewichtig, maar om schade tegen te gaan hebben we echt geen hele speciale ingrediënten nodig. De belangrijkste remedie tegen schade van buitenaf is uiteindelijk de huid zo goed mogelijk in conditie houden.  Mijn advies om je te wapenen tegen vervuiling: was ’s avonds goed je gezicht om alle fijnstofdeeltjes te verwijderen en gebruik huidverzorgingsproducten met antioxidanten om de vrije radicalen weg te vangen. En om even positief af te sluiten, er zit ook een voordeel aan luchtvervuiling; smog houdt namelijk een deel van de schadelijke uv-stralen tegen.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Huidverzorging voor hem

Shop