Nazomertips voor je huid

Nazomertips voor je huid

Het is een bekende ‘klacht’ aan het einde van de zomer. Je huid ziet ineens vaal en dof. Het lijkt of je meer last hebt van puistjes dan anders. En hé, zaten die pigmentvlekjes er eigenlijk al? Met deze end of summer-skintips breng je je huid weer in balans.  

  1. Ga regelmatig exfoliëren

Maak (vaker) gebruik van een exfoliant. Dit product op basis van (fruit)zuren zorgt er niet alleen voor dat de huid zijn dode cellen gemakkelijker ‘afschudt’, maar helpt ook  de vochtbalans te verbeteren. En dat is echt precies wat de huid nu nodig heeft na de zomer. Kies bijvoorbeeld voor glycolzuur als je huid erg droog is. En smeer bij een gevoelige, vette of erg onrustige huid (met puistjes) salicylzuur. Gebruik liever geen scrubs voor je gezicht.

 

  1. Hydrateren, extra smeren

Na de zomer is het ook goed om het aandeel hydraterende stoffen in je skincare regime een beetje op te schroeven. Kies bijvoorbeeld voor een (vollere) crème met ingrediënten als hyaluronzuur en glycerine. Een andere stof die je huid nu goed kan gebruiken, is dimethicone. Deze legt een laagje over de huid waardoor vocht minder goed kan ontsnappen. Het zorgt ook voor een lekker glad gevoel.

 

  1. Weleens nagedacht over een peeling?

Weleens nagedacht over een chemische peeling? Met deze behandeling, waarbij met een hoge concentratie zuren wordt gewerkt, krijgt je huid een flinke oppepper. Juist na de zomer kan dat heel fijn zijn. Bij een droge huid kan bijvoorbeeld melkzuur (vanaf 50%) of glycolzuur (vanaf 70%) voor verbetering (van de vochtbalans) zorgen. Maar er zijn ook peelings die pigmentvlekjes en acneklachten kunnen verminderen. Ga wel naar een ervaren huidtherapeut.

  1. Gebruik gewoon nog steeds een SPF

Wil je je huid echt mooi houden, dan is het ook na de zomer goed om je in te smeren tegen uv-straling. Vooral als je gaat exfoliëren of een peeling ondergaat, want die behandelingen maken je huid extra gevoelig voor zonlicht.

Shop