Helpen maskertjes tegen mee-eters?

Helpen maskertjes tegen mee-eters?

Vorige week heb ik je wat meer verteld over het ontstaan van mee-eters. Maar wat kun je hier nu het beste tegen doen? Er is genoeg te koop; vooral de zogeheten blackhead masks zijn erg populair. Werken die ook?

Blackhead masks en vacuümpompjes
Om met de deur in huis te vallen: ik ben geen fan van zogenaamde peel off masks. Ze  doen helaas vaak meer kwaad dan goed voor je huid. De blackhead masks of blackhead killers zijn namelijk gemaakt van een soort lijm en Norit, actieve koolstof dat vocht vasthoudt (of liever gezegd: onttrekt aan de huid). Bij het lostrekken van het zwarte lijmgoedje kan de huidbarrière gemakkelijk beschadigen. Ook vacuümpompjes die de verstoppinkjes moeten ‘opzuigen’, of apparaatjes met hete stoom om poriën te openen en reinigen, kunnen de barrièrelaag kapot maken. De huid wordt vervolgens alleen maar onrustiger.

ddb02133f855f1c2dbda1bddcdf8055d

Liever een exfoliant met salicylzuur
Uit onderzoek blijkt dat mee-eters weer terugkomen als je ze plaatselijk hebt ‘verwijderd’. De beste remedie tegen verstopte poriën is om dagelijks je gehele huid mild te reinigen en regelmatig te exfoliëren met salicylzuur. Dit ingrediënt verwijdert dode huidcellen, en lost vet en talg op zónder de huid te beschadigen.
Een arts kan daarnaast speciale middelen voorschrijven, zoals een crème met vitamine A-zuur (retinoïden).
Het is belangrijk om de gehele huid te behandelen, en niet alleen de mee-eters zelf.

Blijf ook van de witte kopjes af
Uitknijpen blijft verleidelijk, vooral bij puistjes of mee-eters met witte kopjes. Maar probeer het gewoon echt niet te doen. De puistjes kunnen ontsteken en alleen maar erger worden. Alleen als je écht iets belangrijks hebt, dan zou je heel voorzichtig met een gesteriliseerd naaldje in het witte kopje kunnen prikken en hem uitdrukken. Maar werk echt schoon!

5e7333fef3a7e3ee8ac1644fc8218815

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Mee-eters, wat zijn dat?

Shop