Franse kapsels, de trend van 2018?!

Franse kapsels, de trend van 2018?!

Franse kapsels worden de trend van 2018! Tijdens de couture-week in Parijs zag je veel kort haar, die week is een soort graadmeter voor kapsels – daar komen altijd weer nieuwe trends uit voort. Dertigers zagen hun moeder met kort haar [in de jaren 80], dus willen ze vooral hun haar langer. Maar de voorspelling is dat juist hun dochters weer terug zullen keren naar de kortere lengtes. Met als gevolg de komende trends die nu Parijs al aan het overnemen zijn.

Is het wat voor jou?

De “Baby Bowl”
French Haircuts - Baby Bowl

Dit kapsel heeft de bijnaam Baby Bowl, omdat het nogal kort van lengte is en wat grof afgewerkt. Je hebt er niet veel werk aan en kunt het simpel laten drogen, strak achterover kammen of in wilde plukken alle kanten op dragen.

De “Bébé Bang”
French Haricuts - The Bébé Bang

Kortere kapsels zijn in maar je wilt je lengte niet verliezen? Dan is de “Bébé Bang” voor jou. Maar let op want als je al een heel lief gezicht hebt werkt het een stuk minder. Je moet wat ze zeggen “strong features” hebben om het juiste effect te krijgen met dit kapsel, zoals bij deze Algerijns-Franse danseres en actrice Sofie Boutella.

De “Curly Curtain Fringe”
French Haricuts - Curly Curtain Fringe

Model Alanna Arrington laat op dit moment een andere trend zien die Parijs domineert: Een lange, zwierige pony heel licht ingesneden met wilde geknipte punten. Vooral geschikt voor krullend of golvend haar.

De “The Fringed Bob”
French Haircuts - The Fringed Bob

Taylor LaShae is een bekende Frans-Colombiaanse influencer – en haar kapsel heeft de kijk op de Boblijn verandert. Ze wordt gezien als een van de chicste Franse meisje ooit, vandaar dat haar kapsel veel invloed heeft.

Je moet de ‘hoeken’ afknippen anders wordt het een gewone normale bob. Een kleine krul aan de voorkant, maakt het echt Frans. De zijkanten moet tegen de wenkbrauwen staan.

De “French Girl Cut”
French Haricuts - The French Girl Cut

Zoals alle goede dingen uit Parijs (croissants, kleine zwarte jurken, baret), het is simpel, maar verre van saai. Deze look is makkelijk te creëren en hier kun je je haar ook lekker simpel laten drogen.

De “Split Afro”
French Haircuts - Split Afro

Model Brit Watkins, draagt haar favoriete curly kapsel voor 2018: de Split Afro. Een pony die wat taps loopt en met extra volume door een modern middengedeelte.

(met dank aan Refinery29)
Shop