Foute skintips die je niet moet opvolgen! deel 2

Foute skintips die je niet moet opvolgen! deel 2

Vorige week vertelde ik je hoe vaak ik als onderzoeker in de cosmetische dermatologie op skintips stuit waar ik echt kippenvel van krijg. Foute adviezen als tandpasta smeren op puistjes bijvoorbeeld, of citroensap ín de zon om pigmentvlekken te bleken… Maar het kan nóg gekker. Daarom een deel 2 van foute skintips die je niet moet opvolgen. 

Wie verzint het: jodium om te zonnebaden

Jodium of betadine op je huid om zo snel mogelijk bruin te kleuren in de zon? Volgens de tipgevers werkt het prachtig. Het liefst moet je daarbij ook nog een beetje verbranden, want dan word je daarna extra mooi bruin… Ik hoop echt dat het duidelijk mag zijn dat dit een erg verkeerd advies is. Nog afgezien van het feit dat jodium soms voor ernstige huidirritaties kan zorgen, kan het product ook zonovergevoeligheid veroorzaken. En wist je dat jodium de groei van bindweefselcellen kan afremmen? Bedenk verder dat verbranden sowieso schade betekent voor je huid. Voor dat bruine kleurtje geldt trouwens hetzelfde. Een bruin velletje is eigenlijk een beschadigd velletje…   

Mooier met geprakte aspirientjes?

Geprakte aspirientjes op je gezicht voor een egale huid? De gedachte hierachter is zo vreemd nog niet. Aspirine (ook wel acetylsalicylzuur genoemd) lijkt namelijk heel erg op de stof salicylzuur waarmee je je dode huidcellen kunt verwijderen. Maar acetylsalicylzuur wordt pas afgebroken tot salicylzuur ná consumptie. De vraag is dus of een masker van aspirientjes dan wel ‘peelend’ kan werken op de huid. Mijn voorkeur gaat daarom toch uit naar een goede exfoliant. Dan weet je zeker dat het werkt!

Bekijk ook: Foute skintips die je niet moet opvolgen! deel 1

Shop