Door deze 5 onverwachte redenen heb je een droge huid

Door deze 5 onverwachte redenen heb je een droge huid

Je hebt alle smeerseltjes gebruikt, je hebt jezelf bedekt met hele lagen vaseline en je dokter weet ook het fijne niet: een droge huid kan soms extreem onverklaarbaar zijn. Heb je alle redenen volgens jou gehad? Deze vijf dingen kunnen óók de oorzaak zijn van je droge huid.

1. Je slaapkamer is te droog
Als je slaapt, verlies je vocht. Sommigen zelfs iets meer dan normaal, aangezien je in bed soms nogal kunt zweten. Een droge lucht in je kamer is hier uiteraard niet bevorderlijk voor. Een luchtbevochtiger kan een heleboel uitmaken.

2. Je doucht veel te heet
Deze heb je vast al wel eens eerder gehoord. En begrijpelijk, want hoe lekker is het om die kraan steeds nét iets heter te draaien? Maar je huid is je er niet heel dankbaar voor. De bovenste laag van je huid kan hierdoor flink beschadigd worden. Het is beter om met lauw-warm water te douchen, en de straal niet te hard te zetten.

cf41aad50cfeb71731f22448f9b1f0a8

3. Je bodylotion heeft een geur
Als je een droge huid hebt, kun je het best zo min mogelijk gebruik maken van geparfumeerde producten. Zorg dus voor een lotion zonder geur. Als je écht last hebt van je huid, is het ook niet zo verstandig om je luchtje op je huid te spuiten, spuit deze liever op je kleren.

4. Je hebt het geërfd
Het kan zo zijn dat je familie nou eenmaal last heeft van een droge huid, en jij daar helaas de dupe van wordt. Dit betekent helaas dat je altijd gebruik moet blijven maken van crèmes tegen een droge huid.

5. Je eet te weinig vet
Je zou denken dat vet uitsluitend ongezond is, en dat je het niet moet eten. Maar als je dit product volledig uit je menu schrapt, kan dat nog wel eens tot gevolg hebben dat je een droge huid krijgt. Geen zin om ongezond te worden? Eet bijvoorbeeld avocado of ongezouten noten.

f3054d38c7b35a4429cd343fab0c5b5c

Lees ook: Bekijk nu de samenwerking van Romee Strijd met Justin Bieber

Shop