Dit zijn dé 5 apps op het gebied van huidverzorging

Dit zijn dé 5 apps op het gebied van huidverzorging

Welke make-up past het beste bij je gezicht? Wat doen bepaalde ingrediënten nu precies voor je huid? Hoe vaak moet je je vandaag insmeren? Het aantal apps op het gebied van huidverzorging en beauty is niet meer bij te houden. Van grappige apps voor jonge meiden tot opmerkelijke tools om verdachte plekjes te laten checken. Een overzichtje.

 1. Think Dirty
  Met deze app kun je aan de hand van de barcode van een product zien welke ‘dirty’ ingrediënten er nu allemaal in zitten. De app controleert op stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn, maar kijkt ook naar bestanddelen die allergische reacties kunnen uitlokken. Tegelijk beveelt Think Dirty alternatieven aan. Hoewel barcodes van Europese artikelen nog niet goed worden gelezen, kun je wel zelf op producten zoeken.
 2. Skin Vision
  Met deze app, die ondersteund wordt door onder meer het LUMC, kun je ‘verdachte plekjes’ laten checken. SkinVision kan aan de hand van een foto potentiële melanomen opsporen, maar weet ook ruim tachtig procent van andere soorten van huidkanker te herkennen, zo blijkt uit onderzoek. De app vervangt natuurlijk nooit een onderzoek bij huis- en huidarts.
 3. EWG’s Healthy Living
  Deze applicatie combineert de apps Skin Deep en Food Scores. Met Healthy Living heb je een gigantische databasae van ruim 120.000 producten en ingrediënten binnen ‘vingerbereik’. Scan je product en je weet wat je nu precies binnenkrijgt. Slechte keuze? Gezonde alternatieven worden geboden.
 4. KWF, Zonkracht
  Met de app Zonkracht van KWF Kankerbestrijding kun je dagelijks bijhouden hoe hoog de uv-index is en hoe je daar het beste op kunt anticiperen. In de app kun je je huidtype laten bepalen en opslaan, evenals die van negen familieleden of vrienden. Aan de hand van de zonkracht krijg je een (smeer)advies dat bij jouw huidtype past.
 5. ModiFace
  Er zijn vele apps waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren met nieuwe kleurtjes, stijlen en looks voor huid en haar. ModifFace bijvoorbeeld heeft verschillende populaire apps zoals Beautiful Me, Hair Color, Eye Color, Hair Studio en zelfs de Virtual Dentist. Ook de nieuwste app van l’Oréal, MakeUp Genius biedt je de mogelijkheid allerhande cosmetica uit te proberen zonder dat het je meteen een fortuin kost. Handig, maar vooral leuk om nu eens te zien wat een ander product, kleurtje of stijltje bij je doet.

Lees ook: Je moet nooit meer de deur uit zonder…

Huidapps_01

Shop