Deze doodgewone handeling kan leiden tot kale plekken

Deze doodgewone handeling kan leiden tot kale plekken

Kale plekken op je hoofdhuid is de nachtmerrie van elke vrouw. Maar tot onze grote schrik kan dit zomaar gebeuren, door de meest normale handeling in het leven. Het overkam de 22-jarige ballerina Diva Hollands.

Diva had op jonge leeftijd al last van een terugtrekkende haarlijn, doordat ze haar haar altijd in een strak knotje moest dragen voor haar balletcarrière. Op 3-jarige leeftijd begon Diva met dansen, en dus ook met het dragen van strakke knotjes of staartjes. En het resultaat daarvan werd ze niet al te vrolijk van.

Schermafbeelding 2016-09-28 om 11.03.17

Gepest
Al op jonge leeftijd had ze last van een terugtrekkende haarlijn, die alleen maar erger begon te worden. Hiermee werd Diva zelfs gepest, zo vertelt ze: “Ik werd gepest voor mijn haarlijn in de lagere school, en vervolgens op de middelbare school. Toen ik 13 was werd het echt een serieus probleem. Ik was zo onzeker over mijn haarlijn het en deed alles wat ik kon om het te verbergen.”

Haartransplantatie
Naarmate dat ze ouder werd, werd de haaruitval nóg erger. Diva besloot om een haartransplantatie te ondergaan, van 8 uur lang! Hierbij werden de beschadigde haarzakjes bij haar haarlijn vervangen door goed functionerende haarzakjes van andere delen van haar hoofd: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat, en ik durf mezelf weer te laten zien. Daarom heb ik er ook voor gekozen om mijn verhaal over kaal worden door het strak vastbinden van je haar te delen.”

Schermafbeelding 2016-09-28 om 11.48.53

Schermafbeelding 2016-09-28 om 11.51.14

Dermatoloog ‘Doris Day”
Volgens dermatoloog Doris Day uit New York komt het probleem van Diva vaker voor bij vrouwen die strakke vlechtjes, knotjes en staarten dragen, maar ook bij vrouwen die bijvoorbeeld “hairextensions of weaves” strak in hun haar hebben laten vlechten. Het kaal worden door dit soort kapsels gebeurt niet in één dag, maar mocht je inderdaad voor een lange tijd en vaak je haar strak vastbinden kan je zeker last krijgen van een terugtrekkende haarlijn.

Dus dames, het is tijd om je wilde manen los te gooien. Die strakke knotjes maken je flawless, maar je haar vindt het niet echt om te juichen.

to tight

Lees ook: http: Dit is de reden dat je haar uitvalt

Shop