Deze 10 dingen maken je huid kapot

Deze 10 dingen maken je huid kapot

Het zal je verbazen wat voor dingen allemaal effect hebben op de conditie van je huid. Lees hier de 10 meest opvallende zaken die schadelijk zijn voor je huid.

1. Koffie drinken
Cafeïne is funest. Het droogt je huid ontzettend uit en het veroorzaakt ook nog eens rimpels. Dit maak je deels weer goed door veel water te drinken.

2. Een lange, warme douche
Een extra lange en warme douche, wie tekent daar nou niet voor? En dan het liefst wanneer het buiten koud is. Maar stop, dit is namelijk super slecht voor je huid. Het haalt namelijk de opperlaag van je vel weg.

3. Het overslaan van maaltijden
Je zou het misschien niet denken, maar het overslaan van maaltijden is erg slecht! Het droogt je huid snel uit en je zorgt ervoor dat hij sneller oud wordt. Probeer altijd vitamine C (sinaasappel), B3 (nootjes), E (avocado) en A (zoete aardappel) in je maaltijden te verwerken om de conditie van je huid te verbeteren.

Kendall Jenner

4. Slapen met make-up nog op je gezicht
Stiekem weet iedereen dit, maar maak jij iedere avond je huid goed schoon? Na een avondje stappen duik je toch al snel je bed in zonder je make-up eraf te halen. Maar alsjeblieft doe dat niet: het kan leiden tot een bacteriële infectie in je poriën die zorgen voor acné en de resten die overblijven op je kussen, kunnen je zelfs ziek maken. Niet doen dus!

5. Vieze zonnebrillen dragen
Je moet nooit vergeten je zonnebril af en toe schoon te maken. Er verzamelen zich veel bacteriën op de glazen, die uiteindelijk terecht komen in de poriën op de brug van je neus.

6. Te vaak waxen
Niets is fijner dan een fluweel zacht huidje, maar té vaak waxen kan leiden tot een ruwe huid. Geef je huid op zijn minst drie weken de tijd om te rusten, vooral op de gevoelige plekken.

7. Veel telefoneren
Oh nee! Uren kletsen aan de telefoon is dus echt slecht voor je gezicht. Het leidt tot uitslag op je kaak en wangen. Zorg er dus voor dat je af en toe je telefoon schoon maakt met antibacteriële doekjes.

Model on Phone

8. Verschoon je kussenslopen
In de avond krijgt je huid de kans om te rusten en te herstellen. De dode cellen komen terecht op je kussensloop en laten bacteriën achter. Verwissel je sloop minimaal twee keer per week.

9. Stress
Stress is een echte boosdoener. Het is niet alleen ontzettend slecht voor je gezondheid, maar dus ook voor je huid. Het geeft vlekken en uitslag en je krijgt er enorme lijnen van. Om stress te voorkomen, moet je dingen inplannen waar je gelukkig van wordt: denk aan yoga, lezen of koken.

10. Dry-cleaner
Je hebt je kleding weggebracht naar de stomerij en komt terug met een plastic zak om je schone, kleding. Haal de plastic zak er meteen af. Hierdoor kan de kleding weer ademen en voorkom je huid irritatie. Hoe langer de plastic zak om je kleding zit, hoe meer schadelijke chemicaliën geabsorbeerd worden.

Lees ook: Tips van modellen hoe zij knapper wakker worden.

Shop