De 5 beste scheertips

De 5 beste scheertips

Of je nou man of vrouw bent, scheren doen we bijna allemaal. Het lijkt allemaal zo simpel; beetje scheerschuim, scheermesje eroverheen en die huid is weer glad. Toch kan scheren een hele aanslag op je huid zijn. Gelukkig heb ik een aantal goede scheer-tips voor je.

f4a831489e106ffadece253e806a6e65

1. Maak de haartjes goed nat
Haren zijn zo sterk als koperdraad. Het kost daarom nog best wat moeite om deze haartjes door te snijden. Maar dit gaat al een stuk makkelijker als het keratine in de haar gebonden wordt met water. Voor het scheren is het dus belangrijk de haren goed nat te maken. De haren moeten ongeveer twee minuten in contact zijn geweest met water.

2. Gebruik vooraf een cleanser
Talg, vuil en dode huidschilfers die zich opstapelen rondom de haarfollikels zorgen ervoor dat haartjes schuin gaan liggen. Hierdoor zal een scheermesje minder goed over de huid glijden ter plaatse van de haar. Je kunt dit voorkomen door voor de scheerbeurt het gezicht te wassen met een milde cleanser.

3. Exfoliant tegen ingegroeide haartjes
Nog beter dan alleen reinigen is om voor je huid ook regelmatig een exfoliant te gebruiken. Dit product op basis van (fruit)zuren verwijdert dode huidcellen en vuil en voorkomt bovendien ook nog de kans op ingegroeide haartjes.

7ecf9e45cec010a0a85055ac8a1b0d1e

4. Milde scheerschuim, conditioner mag ook
Om irritatie van de huid te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een zacht en ongeparfumeerd scheerproduct. Heb je een gevoelige huid, dan is een milde afspoelbare reiniger op oliebasis zelfs nog beter. En wist je dat in geval van nood een haarconditioner ook heel goed kan werken?

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: langere wimpers

 

Shop