Checklist: Smooth Skin

Checklist: Smooth Skin

Vorige week heb ik je tips gegeven hoe je nu een goede keuze maakt in het enorme aanbod van cosmetica. Weet je het nog? Deze week geef ik je graag mijn Checklist: Smooth Skin voor als je huid wat droog voelt.

Is je huid droog, heb je het gevoel dat je de gehele dag wel kunt blijven smeren? Dan moet je zorgen dat je voldoende hydraterende stoffen in je crème hebt zitten. Die zorgen ervoor dat je huid er snel beter uit gaat zien (en ze vullen fijne lijntjes op):

1. Hyaluronzuur, die staat bij mij op nummer één. Het is een naam waarover je struikelt, maar je heb er vast weleens van gehoord. Dit is echt de absolute kampioen in het binden en vasthouden van vocht in de huid. Die wil je dus graag in je crème.

Jetske Collage Sophie Ahrens

2. Glycerine. Ook al zo’n fijne vochtregulerende stof. Vormt het perfecte duo met hyaluronzuur. Samen zorgen ze ervoor dat je huid er meteen zachter uitziet (en aanvoelt).

3. Dimethicone. Deze stof valt onder de siliconen. Daar hoef je niet van te schrikken. Die stoffen leggen een laagje over de huid (of haar) waardoor vocht minder goed kan ontsnappen. Ze geven de huid een glad gevoel bij aanraking, zonder vet aan te voelen. Je hoort vaak dat je huid door hetgebruik van siliconen niet meer kan ademen. Maar wist je dat je velletje zuurstof krijgt vanuit het bloed, en niet van buitenaf? Ik vind het in ieder geval een mooi ingrediënt.

4.Ten slotte kunnen plantaardige oliën en petrolatum (dat ken je vast beter als vaseline, en zit in veel producten) de droge huid een handje helpen om vocht vast te houden.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook:Checklist om de juiste creme te kiezen

Shop