Checklist om de juiste crème te kiezen

Checklist om de juiste crème te kiezen

Vind je het lastig kiezen uit het enorme cosmetica-aanbod? Er is veel hè?! En wat wordt er veel beloofd. Waar kijk je nu naar als je een crème zoekt. Met deze tips help ik je een beetje op weg. 

1. Potjes kun je laten staan
Zoek je een crème die écht wat voor je gezicht doet? Dan kun je potjes beter laten staan. Vooral doorzichtig glas is niet geschikt. Actieve ingrediënten zoals vitamines kunnen namelijk niet goed tegen zuurstof. Een luchtdicht of airless pompje is daarom het beste. En anders heeft een tube de voorkeur.

drJetske Moisturizer

2. Kijk naar de prijs
Producten van meer dan honderd euro laat je ook links liggen. Geen enkel goed of werkzaam product hoeft meer dan dat bedrag te kosten. Té goedkoop is ook weer geen goed teken. Bij een crème van een paar euro betaal je alleen voor de verpakking en de marketing. Prima als je bijvoorbeeld alleen je droge en gevoelige huid wat wilt ‘invetten’, maar meer kun je er niet van verwachten.Julia van Os2

3. Ook negeren: producten met parfum
Geurstoffen zijn niet alleen de grootste veroorzaker van huidirritatie, ze zorgen er ook voor dat je sneller oud wordt! Geurstoffen kun je terugvinden als ‘fragrance’ of ‘perfume’ op de ingrediëntenlijst.

4. Pas op voor groene cosmetica
‘Groen’ is helaas niet altijd beter voor je gezicht. Veel van deze producten bevatten sowieso slechts een klein percentage echt plantaardige ingrediënten. Of de stoffen zijn zo bewerkt dat er weinig natuurlijks meer over is. En erger is dat veel natuurlijke stoffen onder invloed van zonlicht vervelende reacties geven in de huid. Lavendelolie bijvoorbeeld, maar ook pepermunt, lemongrass en grapefruit.

5 Alcohol helpt niet echt
Ook een product met ‘alcohol denat’ of Propylene Glycol in het bovenste deel van de ingrediëntenlijst leg je weg. Daarvan wordt je huid niet mooier, wel droog en geïrriteerd. Vettige alcoholsoorten zijn wel oké. Dit zijn bijvoorbeeld cetyl of cetearyl alcohol.

6. Kleurtjes hoeven ook niet in je crème
Producten met een roze, blauw of groen kleurtje kun je ook beter vermijden. Kleurstoffen kun je herkennen aan de letters CI op de verpakking, bijvoorbeeld CI 50325 (violet),  CI 73000 (indigoblauw), CI 75125 (geel).

drJetske -Repair Cream

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook: Deze voedingstoffen maken je huid mooier

Shop