Checklist: Calm Skin

Checklist: Calm Skin

In deel 1 van deze blog “de juiste creme kiezen” heb ik je tips gegeven hoe je een keuze kunt maken in het enorme aanbod van cosmetica. Deze checklist voor Calm Skin is speciaal voor de gevoelige of onrustige huid met puistjes. Calm down met deze stoffen:

1. Allantoïne. Allantoïne komt van nature voor in onder andere de smeerwortel. De stof heeft een hydraterende werking doordat het goed water kan vasthouden in de huidcellen. Bovendien heeft allantoïne een kalmerende werking. Het onderdrukt irritatie en jeuk. En wist je dat deze stof ook al eeuwen gebruikt wordt voor het beter laten genezen van wondjes?

2. Zoethoutwortelextract (licorice extract). Dit ingrediënt is echt heel fijn voor de huid met puistjes. Het werkt niet alleen kalmerend, maar ook nog eens meteen bacteriedodend. En het helpt verder de aanmaak van talg reguleren.

3. Bètaglucaan. Heb je weleens van deze stof gehoord? Ik kom ‘m graag tegen in een crème. Het ingrediënt werkt namelijk kalmerend, is een antioxidant en stimuleert ook nog eens de genezing van wondjes. Heel handig voor de gevoelige, kwetsbare huid.

Alexandra Wentink dr Jetske

4. Niacinamide. Deze stof, ook wel bekend als vitamine B3, wil je om heel veel redenen in je cosmetica terugzien. Werkt bijvoorbeeld kalmerend voor de huid. Ook werkt dit ingrediënt ontstekingsremmend. Dat zijn dus fijne eigenschappen als je last hebt van acne.

5. Andere namen waar je op kunt ‘scannen’als je je onrustige velletje wilt kalmeren: bisabolol, grape seed, groene thee en resveratrol.

Voor meer informatie bekijk de website van Dr. Jetske: dr-jetskeultee.nl

Lees ook:

Checklist: Smooth Skin

Checklist: De juiste creme kiezen

Shop